Asgari ücretli konut kredisi çekebilir mi?

Ev sahibi olmak herkesin hayalidir. Fakat ne yazık ki günümüz şartlarında ev sahibi olmak sanıldığı kadar kolay değildir. Özellikle maaş ile geçinen kişiler de bu zorluk kendini daha fazla hissettirir.
Asgari ücretli konut kredisi çekebilir mi?

Ev sahibi olmak isteyen kişilere bankalar tarafından konut kredisi hizmeti sunulmaktadır. Verilen kredi karşılığında borcun süresi bitene kadar alınan evin ipotek altında tutulmasıdır. Bu sayede her iki taraf içinde aranan güven sağlanır ve ticari bir anlaşma gerçekleşir.

ASGARİ ÜCRET İLE ÇALIŞAN KİŞİLER KONUT KREDİSİ ÇEKEBİLİR Mİ?

Bankalar her müşteri için aynı prosedürü uygulamaktadır. Fakat burada müşterinin kredi notu son derece önemlidir. Kredi kartı borcu, düzenli ödemeleri, ödemeyi geciktirmemesi ve kara listeye girmemiş olması gibi… Kişinin talep ettiği krediyi ödeyebilecek geliri olması da önemli bir etkendir.

Peki asgari ücreti ile geçinen kişiler konut kredisi çekerken herhangi bir engel var mıdır? Daha öncede belirtildiği üzere bankalar müşterinin asgari ücret ile çalıştığına değil, kredi notu ve geri ödemesi gibi şartlara bakmaktadır. Yani asgari ücret ile çalışan kişiler de konut kredisi çekebilir. Asgari ücret ile geçinen kişiler, en çok gelirlerinin yarısı kadar kredi ödeyebilir. Maaş miktarının üzerinde bir taksit ödemesi söz konusu değildir. Müşteri bunu talep etse dahi bankalar tarafından onaylanmayacaktır. Fakat bankalar asgari ücret ile çalışan kişiden kefil veya taşınmaz göstermesini isteyebilir.

Asgari ücret ile geçinen kişilerden bankalar SGK evraklarını talep eder ve incelemeye alır. Ayrıca haciz, içre durumu ve üzerinde ipotekli mal olması gibi durumlar da incelemeye takılmaktadır. Gerekli koşullar sağlandığı takdir de bankalar kişiler için en uygun olan krediyi sağlayıp, ev sahibi olmalarına yardımcı olmaktadır.

Ülkemizde pek çok kişi geçimini asgari ücret ile sağlamaktadır. Bunun bilincinde olan bankalar, asgari ücret ile çalışan kişilere yardımcı olmaktadır. Bu noktada önemli olan kredinin geri ödenebilmesidir. Gerek asgari ücret ile çalışan gerek ise daha üzerinde çalışan kişiler yani herkesin ev sahibi olmaya hakkı vardır ve asgari ücret ile çalışmak ev sahibi olma üzerindeki güveni kırmamalıdır. Doğru bir ödeme planı ile bizler de birer ev sahibi olabiliriz.