Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz 2024 asgari ücrete zam var mı?

Asgari ücrete zam gelecek mi sorusu sadece işverenler değil, çalışanlar tarafından da merak ediliyor. Temmuz 2024 asgari ücrete zam var mı? Asgari ücret değişiyor mu? İşte son olarak yapılan açıklamalar ve kamuoyunun beklentisi..
Asgari ücrete zam gelecek mi? Temmuz 2024 asgari ücrete zam var mı?

Bakan Işıkhan, yaptığı açıklamasında asgari ücrete zam gelmeyeceğini kesin bir dille ifade ederken, bu açıklama binlerce çalışanın hayallerini suya düşürdü. Çünkü her geçen gün artış gösteren enflasyonun yanı sıra fiyatların artması vatandaşların geçinmesini zorlaştırıyor.

Bilindiği üzere son 2 yıldır asgari ücrete ara zam yapılıyordu. Bu yıl asgari ürete zam gelip gelmeyeceği pek çok kesim tarafından merak ediliyordu. Asgari ücrete ikinci defa temmuz ayında zam yapılacak mı?

BAKAN IŞIKHAN AÇIKLADI

Çalışma Bakanı Vedat Işıkhan, yaptığı açıklamasında asgari ücrete ilişkin temmuz ayında zam yapılmasına gerek görülmeyecek şekilde ocak ayında zam yaptıklarını ifade ederek şunları söyledi:

“Asgari Ücret Tespit Komisyonu belirler. Biz Bakanlık olarak işçi ve işvereni bir masada toplayıp müzakerelerin sağlanmasını sağlayan moderatör bir kurumuz. Temmuz'da artış yapılmayacağı dikkate alınarak Ocak ayında ona göre artış yapıldı. Ekonomi denge işidir. Bunu gözetmemiz gerekiyor. Biz kalıcı refah artışının derdindeyiz. Şu anda istihdamdan feragat etmeden bir büyüme sergiliyoruz. Biz de bu süreçte Bakanlık olarak işçilerimize, memurlarımıza ve emeklilerimize yönelik desteğimizi sürdürmeye devam edeceğiz”

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM YOK

Asgari ücrete ara zam yok diyen Bakan Işıkhan, başta alınan kararın aynı şekilde devam edeceğini belirtti. En düşük emekli aylığının 10 bin TL olduğunu ifade eden Işıkhan, temmuz ayında gelen enflasyon farkı ile birlikte emekli maaşında artış yapılacağını söyledi. Asgari ücret için ara bir zam ya da bir toplantı yapılmayacağını net bir şekilde ifade eden Bakan Işıkhan konuya son noktayı da koymuş oldu.