Asgari ücrete REKOR ZAM! Temmuz beklenmedi 1 Mayıs itibari ile net asgari ücret 29.640 TL oldu

Türkiye asgari ücrete ara zam ve enflasyon zammı tartışmalarına devam ederken yavru vatanda komisyon bir kere daha toplandı ve yılın ikinci zammını duyurdu. Asgari ücrete ara zam verildi.
Asgari ücrete REKOR ZAM! Temmuz beklenmedi 1 Mayıs itibari ile net asgari ücret 29.640 TL oldu

Asgari ücrete REKOR ZAM! Temmuz beklenmedi 1 Mayıs itibari ile net asgari ücret 29.640 TL oldu - Enflasyon rakamlarında yaşanan yükseliş en çok sabit gelirli çalışanları ve emeklileri etkilerken gözler Temmuz ayında açıklanacak olan zamlara çevrilmişti. Memur ve emekliler kendilerine verilecek olan enflasyon zammına ek zam müjdesi beklerken asgari ücretliler de bir kere daha kendilerine enflasyon zammı verilmesini talep ediyordu.

Hatırlanacağı üzere Türkiye'de Aralık ayında kurulan asgari ücret tespit komisyonu heyeti tarafından yapılan görüşmeler sonucunda asgari ücrete gelecek olan zam belirlenmiş, işçi heyetinin şerh kararına rağmen çoğunluk kararı ile zam onaylanmıştı. 1 Ocak 2024 tarihi itibari ile asgari ücret 17 bin 2 TL seviyesine yükseltilmişti. Zamlı asgari ücret daha yılın ilk aylarında erirken gözler Temmuz ayına çevrilmişti.

KKTC'DE ASGARİ ÜCRETE YILIN İKİNCİ ZAMMI YAPILDI! 1 MAYIS TARİHİ İTİBARİ İLE ZAMLI MAAŞLAR GEÇERLİ OLACAK!

Asgari Ücret Saptama Komisyonu, 2024’ün ikinci asgari ücretini belirledi. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sadık Gardiyanoğlu, toplantı sonrasında yaptığı açıklamada, asgari ücretin brüt 34 bin 70 TL, net 29 bin 640 TL olarak belirlendiğini açıkladı. Bakan Gardiyanoğlu, asgari ücretin oy çokluğu ile belirlendiğini söyledi. Yeni asgari ücret 1 Mayıs 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.

tokizlor.jpg

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA EK ZAM VAR MI, TEMMUZ'DA ENFLASYON ZAMMI GELECEK Mİ?

Asgari ücretli çalışanlar yükselen enflasyon ve fiyatlarda yaşanan hızlı artış ile zam yağmuru sonrasında kendilerine de Temmuz ayında ek zam verilmesini talep ediyorlardı. Ancak hem Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı hem de patronlar tarafından yapılan tüm açıklamalarda ne yazık ki zamlara kapılar kapatıldı.

Hükümet kanadı bir çok kez enflasyonla mücadele kapsamında asgari ücrete zam vermeyeceklerini ifade ederken patonlarda 1 zam üzerinen maliyet hesapladıklarını ve ara zamma kapılarını kapattıklarını ifade etmişti. Kıbrıs'ta yapılan ara zam asgari ücretli çalışanları heyecanlandırırken gözler bir kere daha hükümete ve yeni ara zam müjdesine çevrildi.