Asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili resmi açıklama geldi

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceğine dair resmi açıklamalar geldi.
Asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili resmi açıklama geldi

Asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceğiyle ilgili resmi açıklama geldi - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin tarafından asgari ücrete ek zam gelip gelmeyeceğine dair resmi açıklamalar geldi. Çalışma Bakanı Vedat Bilgin bugün yaptığı son dakika açıklamaları ile birlikte asgari ücrete seçim öncesi herhangi bir ek zam yapılmayacağı ifade edildi.

DEPREM BÖLGESİNE GÜNCELLEME

Deprem bölgesine asgari ücret düzenlemesi geldiğini ifade eden Bakan Bilgin, "İlk aşamadaki sorun, iş gücü kaybı. Yani çalışan insanların, iş gücümüzün başka şehirlere gitmesi ve üretimin ihtiyaç duyduğu emeği organize edememesi. Bu konuda bizim zaten bir hazırlığımız var, onu çeşitli vesilelerle duyurdum. Çalışanlarınızın aldığı asgari ücretin üstünde onlara bir destek vermek. Bu, işveren sigorta priminin doğrudan doğruya devlet tarafından karşılanarak işverenin verdiği payın işçi maaşına, işin ücretine eklenmesi. Bu çalışmamızı son aşamaya getirdik. İlgili kuruluşlarla, Maliyeyle, diğer kurumlarla bitirdikten sonra kamuoyuyla paylaşacağız" ifadelerini kullanmıştı.

Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise gündemde asgari ücrete herhangi bir zam yapılmayacağı ifade edildi.