Asgari ücrete ara zam iddiası! Canlı yayında zamlı asgari ücreti açıkladı!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak önemli bir değerlendirme geldi. Ünlü gazeteci Yavuz Barlas asgari ücrete zam yapılacağını iddia ederek zammın rakamını verdi. Asgari ücret Temmuz ayında ne kadar olacak?
Asgari ücrete ara zam iddiası! Canlı yayında zamlı asgari ücreti açıkladı!

Türkiye’de asgari ücret konusunda tartışmalar hız kesmiyor. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan her ne kadar asgari ücrete ara zam konusunda kapıyı kapatmış olsa da bunun böyle olmayacağı ve asgari ücrete ara zam yapılacağına dair değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Son olarak ünlü gazeteci Yavuz Barlas asgari ücrette el yükseltti ve Temmuz ayında yapılacak olan zammın ne kadar olacağını bile açıkladı.

ZAM KESİNLİKLE YAPILACAK!

Asgari ücrete Temmuz ayında ara zam yapılacağını iddia eden Yavuz Barlas, “Temmuz ayında asgari ücrete kesinlikle bir zam yapılacak ve bunun hazırlığı da yapılıyor. Özel sektörde şirketler de bu zamma dair hazırlık içerisindeler. Ona göre bütçe ayarlamaları yapıyorlar. Enflasyon henüz zirveyi görmemişken asgari ücrete zam yapmıyorum derseniz sosyal adaleti de çalışma barışını da bozarsınız. Hükümet de buna uygun hareket edecektir.” dedi.

20.000 TL’YE TAMAMLANACAK!

Asgari ücret zammında rakam dahi veren Yavuz Barlas, “Asgari ücrete zam yapılacak ama bundan kimse memnun olmayacak. Ancak asgari ücretli bir miktar daha fazla maaş alma imkanı bulacaklar. Yüzde 15 ile yüzde 20 arasında bir zam kararı alınmasını bekliyorum. Muhtemelen asgari ücret 20.000 TL’ye tamamlanacaktır. Haziran ayının içerisinde bu karar alınır ve Temmuz ayında da uygulanmaya başlanır.” ifadelerini kullandı.

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak şu ana kadar kamuoyuna yansıyan somut bir adım atılmadı. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatı ile bu adım hızlı bir şekilde atılıp 1 haftalık süre içerisinde tüm süreç tamamlanabilir. Yaklaşık 2 aylık bir süreç varken erkenden bu adımın atılmayacağı biliniyor. Muhtemelen asgari ücretin zam meselesi Haziran ayının 15’inden sonra netleşecek. Asgari ücrete zam yapılması durumunda zamlı asgari ücret 1 Temmuz 2024 tarihinden itibaren geçerli olacak.