Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

Asgari ücrete ara zam olacağı iddiaları gündemdeki yerini aldı. 2022 yılında ocak ve temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmıştı. Milyonlarca asgari ücretli ara zam hakkında araştırmalara başladı.
Asgari ücrete ara zam gelecek mi?

2023 yılında geçerli olacak asgari ücret Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından yüzde 54.6 oranında artışla net 8 bin 506 lira olarak açıklandı. Her yıl ocak ayında zamlanan asgari ücret 2022 yılında ocak ve temmuz ayı olmak üzere iki kez zamlandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan,  2023 yılı asgari ücret miktarını açıklarken bir de gerek görülmesi durumunda bir ara zam yapılabileceğini kaydetti. Son günlerde gündeme gelen ara zam haberlerinin ardından Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin katıldığı bir televizyon programında asgari ücrete ara zam ile ilgili açıklamalarda bulundu.

ASGARİ ÜCRETE ARA ZAM VAR MI?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Bilgin, konuya ilişkin geçtiğimiz haftalarda ara zam konusu hakkında "Burada sayın Cumhurbaşkanımızın desteği var. Asgari ücretlerin üzerindekini de koruyacak politika izliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız 'Önümüzdeki yıl sonunda yüzde 20'leri göreceğiz, endişe etmeyin' dedi. 1 yıl önce savaş, pandemi olacağını biliyor muyduk? Olağanüstü şeyler olmazsa bizi yıl sonuna kadar götürecek asgari ücret belirledik. Olağanüstü şartlarda yeniden müdahale ederiz, geçen sene nasıl Temmuz ayında müdahale ettiğimiz gibi. İhtiyaç olursa geçen sene gibi zam yapılabilir." demişti. Ancak Bakan Bilgin, son açıklamasında ''Asgari ücreti 455-460 dolar arasına çıkararak Türkiye’nin ekonomik gücünü gösterdik. Bir zam beklemiyorum. Olağanüstü bir durum olursa düşünülebilir. Asgari ücrete ara zam gelmeyecektir. Enflasyonun yüzde 20'lere gerilere düştüğü bir ortam var.'' ifadelerini kullandı.2022 Aralık ayında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan milyonlarca çalışanı ilgilendiren asgari ücreti 8 bin 506 lira olarak açıkladı. 2023 yılı için uygulanacak asgari ücret brüt 10 bin 8 lira olarak belirlendi.