Asgari ücrete 7.508 TL'lik zam planı! Emekli memur işçi herkesi ilgilendiriyor işte tarih ve şartlar

Milyonlarca asgari ücretli çalışan ve emekliyi ilgilendiren zam planı basına sızdırıldı. İşte tarih ve şartları...
Asgari ücrete 7.508 TL'lik zam planı! Emekli memur işçi herkesi ilgilendiriyor işte tarih ve şartlar

Asgari ücrete 7.508 TL'lik zam planı! Emekli memur işçi herkesi ilgilendiriyor işte tarih ve şartlar - Merkez Bankası tarafından dün açıklanan beklenti anketi ile hükümetin emekli, memur ve asgari ücretli çalışanlara yönelik olarak yapılacak olan zam oranı için de son rakamlar kesinleşmiş oldu.

Hatırlanacağı üzere Aralık ayında yapılan asgari ücret tespit komisyonu toplantıları kapsamında HAK-İŞ tarafından konulan şerhe rağmen zam belirlenmiş, oy çokluğu ile alınan karar kapsamında asgari ücrete yüzde 49 zam gelmişti. Zamlı asgari ücret maaşı 17 bin 2 TL olarak uygulanırken Temmuz ayında ise asgari ücrete ara zam yapılmayacağı belirtilmişti.

ASGARİ ÜCRETE TEMMUZ AYINDA ARA ZAM VAR MI, TEMMUZ'DA ZAM GELECEK Mİ, NE ZAMAN ZAM GELİR?

Asgari ücretli çalışanlara yönelik olarak yapılan açıklamada ne yazık ki Temmuz ayında ara zam yapılmayacağı ifade edilmişti. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapılan açıklamada Temmuz ayında ara zam yapılmayacağı bir kere daha ilan edilirken gözler yılbaşında yapılacak olan zamlara çevrilmişti.

zam-orani.jpg

ASGARİ ÜCRETE NE KADAR ZAM GELECEK, OCAK 2025 ZAMMI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Merkez Bankası tarafından açıklanan beklenti anketi ile yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 44,16 olarak açıklandı. Bu oran üzerinden asgari ücrete zam gelmesi durumunda 7 bin 508 TL'lik artış yaşanacak. Yılda 1 kere zam verilecek olması nedeniyle asgari ücrete bu oranda zam gelmesine kesin gözü ile bakılıyor.

Söz konusu zammın ardından asgari ücretin 24 bin 510 TL olması bekleniyor. Söz konusu zam sonrasında memur ve emekli maaşları da aynı şekilde yükselecek. Özellikle de asgari ücrete yapılacak olan zammın emekli maaşları ile yakından ilgisi olurken SSK ve BAĞKUR emeklisi olan kişiler de rakamı bekliyordu. Memur ve memur emeklisi olan kişiler için yıl sonu enflasyonu rakamına ek sözleşme zammı gelecek.