Asgari ücret planı! Zam tarihi ve miktarı sızdı!

Asgari ücret zammı ile alakalı olarak büyük bir merak yaşanıyor. Asgari ücrete ara zam olacak mı? Asgari ücrete ne zaman ve ne kadar zam yapılacak?
Asgari ücret planı! Zam tarihi ve miktarı sızdı!

Asgari ücret için son günlerde oldukça hareketlilik yaşanmaya başlandı. Asgari ücretliler maaşlarına zam yapılmasını bekliyorlar ama bu beklentilerinin çok da karşılık bulmadığı biliniyor. Yine de kulislerde asgari ücret zammına dair bazı önemli bilgiler yer almaya başladı. Asgari ücret için ara zam meselesinde süreç daralırken yaşanması muhtemel gelişmeler de belli oldu.

EKONOMİ YÖNETİMİNDEN İZİN YOK!

Asgari ücret zammının fiyat istikrarını olumsuz etkilediğine dair olumsuz görüşe sahip olan ekonomi yönetimi bu konuda çok katı bir tutum ortaya koyuyor. Asgari ücrete zam yapılması halinde yıl sonu enflasyon hedefine ulaşmanın imkansız olduğunu belirten ekonomi yönetimi bu konuda Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı da ikna etmiş gözüküyor. Asgari ücrete ara zam yapılmasının zorunluluk olmadığı, son zammın 1 yıllık olarak belirlendiği gibi argümanlarla asgari ücret için ara zammın önüne geçiliyor. Bu konuda da kulislere çok ciddi bilgiler yansıyor.

ASGARİ ÜCRET ZAMMI İÇİN PLAN!

Asgari ücret zammı için ekonomi yönetiminin planı da kulislerde yer aldı. Enflasyonun Mayıs ayında zirve yapması ve sonrasında düşmeye başlayacağı bildirildi. Buna göre ara zam yapılmazsa yıl sonunda asgari ücrete enflasyon düşeceği için büyük zam yapılmayacak ve 2025 yılının enflasyon hedefi de zarar görmeyecek. Tüm plan bunun üzerine kurulurken asgari ücretlilerden yıl sonuna kadar sabretmeleri istenecek ve sonrasında kalıcı refahın sağlanacağı sözü verilecek.

YIL SONU ZAMMI BELLİ GİBİ!

Asgari ücret zammının fiyatları artırdığı gerekçesi ile yıl sonunda yapılacak olan zammın hesapları da şimdiden yapılmaya başlandı. Buna göre asgari ücret için yapılacak olan zamda belirleyici olan enflasyon rakamı olacak. Bu çerçevede hedeflenen yüzde 38 enflasyona ulaşma imkanı doğarsa asgari ücrete de bu oran üzerinden zam yapılacak. Bu şekilde yıl sonunda asgari ücrete yüzde 38 oranında zam uygulanacak. Bu çerçevede 1 Ocak 2025 tarihi ile 31 Aralık 2025 tarihleri arasında geçerli olacak asgari ücretin 23.462 TL olması planlanıyor.