Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Devlet o kişilere tek seferde 6 bin TL verilecek! Maaşlar hesaplandı

11 için duyuru yapıldı! Asgari ücret ile çalışan vatandaşlar için devler kısa çalışma ödeneceği verecek. Maaş hesaplamaları yapıldı.
Asgari ücret ile çalışanlar dikkat! Devlet o kişilere tek seferde 6 bin TL verilecek! Maaşlar hesaplandı

Asgari ücret ile çalışna vatandaşlara duyuru yapıldı. Yapılan bu duyuru ile birlikte depremin ardından çalışamayacak olan sigortalı çalışanlar için devlet tarafından mağduriyet oluşturmamak için kısa çalışma ödeneğinin verileceği ifade edildi. Başvuru yapmak isteyen kişiler için gerekli oln şartların yanı sıra detaylara ve maaş hesaplamalarına da yer verildi. 

Konuya ilişkin yapılan açıklamalara göre deprem bölgesinde bulunan ve bu nendenle de çalışamayan kişilerin herhangi bir şkeilde mağduriyetlerinin bulunmaması adına çalışmaların başlatıldığı ifade edildi. Benzer uygulamanın pandemi döneminde de yapıldığı öğrenilirken bunun yanı sıra da yalnızca afet bölgesi ilan edilen 11 ilde bunun geçerli olacağı ifade edildi. 

OHAL KARARI İLE VATANDAŞLARA 6 BİN TL VERİLECEK! 

Yaşanan deprem felaketinin ardından yalnızca 11 ilde OHAL ilan edildiği ifade edilmişti. Pandemi dönemi boyunca çıkartılan geçici 10. Madde ile hem işten çıkartma yasağı getirilmiş hem de daha sonra çıkartılan düzenlemeler ile kısa çalışma ödeneğinin süresi uzatılmış, uygulanması ise daha kolay bir hale getirilmişti. Şu an da 3 ay süre ile verilecek olan bu kısa çalışma ödenei hakkında merak edilenlerin artmasının yanı sıra ise işlemlerin de bu sayede hız kazanacağı öğrenilmiş oldu. 

MAAŞ TUTARLARI HESAPLANDI! 

Pek çok sigortalı çalışan tarafından bu kısa çalışma ödeneklerinin ne kadar olduğu ve ne kadardan verileceği merak edilmişti. Konu hakında yapılan açıklamalara göre kişilerin aldıkları brüt maaşın yüzde 60'ı şeklinde hesaplara yatırılacağı öğrenildi. Yapılan hesaplamalara göre maaş tutarları ise şu şekilde belirlendi;

  • 10.008 TL brüt maaş - 6.004,80 TL kısa çalışma ödeneği
  • 13.000 TL brüt maaş - 7.800 TL kısa çalışma ödeneği
  • 15.000 TL brüt maaş - 9.000 TL kısa çalışma ödeneği
  • 20.000 TL brüt maaş - 12.000 TL kısa çalışma ödeneği
  • 25.000 TL brüt maaş - 15.000 TL kısa çalışma ödeneği
  • 30.000 TL brüt maaş - 15.012 TL kısa çalışma ödeneği
  • 35.000 TL brüt maaş - 15.012 TL kısa çalışma ödeneği

Tüm bunların yanı sıra da yine devlet tarafından işçilere ücretsiz izin desteğinin de 11 il için geçerli olmak üzere verileceği yapılan açıklamalar arasında yer aldı.