Asgari ücret BOMBASI patladı! Bakan Işıkhan bizzat kendisi açıkladı Temmuz'da ara zam...

Milyonlarca asgari ücretlinin beklemiş olduğu Temmuz zammı açıklaması Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan tarafından yapıldı asgari ücret bombası patladı.
Asgari ücret BOMBASI patladı! Bakan Işıkhan bizzat kendisi açıkladı Temmuz'da ara zam...

Asgari ücret BOMBASI patladı! Bakan Işıkhan bizzat kendisi açıkladı Temmuz'da ara zam... - Enflasyon ve döviz kurunda yaşanan yükseliş cepleri alev alev yakmaya devam ederken maaşlarda yaşanan yükseliş nedeniyle büyük bir erime yaşanmıştı.

Ocak ayında yapılan açıklama ile asgari ücrete yüzde 49 oranında zam yapılmış ve zamlı maaş 17 bin 2 TL olarak belirlenmişt. Asgari ücretin dolar karşısında ki alım gücü yaklaşık 1.700 TL civarında değer kaybetmiş, asgari ücretli çalışanlar Temmuz ayında ara zam beklentisini dile getirmişti. Konu hakkında hükümetten kesin yanıt geldi.

EMEKLİLELERE ARA ZAM VAR MI, ENFLASYON ZAMMI NE ZAMAN VERİLECEK?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan’dan emekli zammı açıklaması geldi. Bakan Işıkhan, “Emekliye enflasyon farkı temmuzda maaşlara yansıtılacak” dedi.

ASGARİ ÜCRETLİ ÇALIŞANLARA TEMMUZ AYINDA ARA ZAM GELECEK Mİ, VAR MI?

Asgari ücretli çalışanların beklemiş olduğu ara zam müjdesi ne yazık ki tamamen rafa kaldırıldı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yapmış olduğu son dakika açıklamasında Temmuz ayında ara zammın gündemde olmadığını ifade etti.

Ne yazık ki milyonlarca asgari ücretli çalışan Temmuz ayında kendilerine verilecek olan zam müjdesini bekliyordu. Yapılan açıklama tepki çekerken asgari ücretli çalışanlar maaşlarda yaşanan erime nedeniyle mağduriyet yaşadıklarını belirterek aradaki farkın enflasyon zammı olarak yansıtılmasını istiyorlardı. Emeklilere refah payı iptal edilirken asgari ücrete de ara zam kaldırılmış oldu.