Aşçı ve lokantacı esnafı en çok tabela vergilerinden şikâyetçi

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Genel Kurulu’nda oda esnafı zamlardan ve Uşak’ta alınan tabela vergilerinin yüksekliğinden şikâyet ederek sorunlarına çözüm bulunmasını istedi.
Aşçı ve lokantacı esnafı en çok tabela vergilerinden şikâyetçi

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Olağan Genel Kurulu yapıldı. Tek liste ile gidilen seçimlerde 12 yıllık Başkan Şeref Parlas, 628 kayıtlı üyesi bulunan odanın başkanlığına 4 yıl için yeniden seçildi.

Parlas, kendisinin ve yönetiminin çalışması için üyelerden kendilerini sıkıştırmasını ve çalıştırmasını istedi. Parlas yeni dönemde üyelerin sorunlarının çözümü için yerel yetkililerle görüşerek, elektrik, su, doğalgaz ve tabela vergisi gibi esnafının belini büken maliyetlerde indirim yapılması gibi önerilerde bulunacağını da sözlerine ekledi.

Osman Efe; “Siyasiler niçin esnafın sorunları için bizimle bir araya gelmiyor?

Genel kurulun divan başkanlığına Uşak Esnaf ve Sanatkar Odaları Birlik Başkanı Atalay Savaş, yardımcılıkların da Ömer Ünal ve Ahmet Aydın seçildi.

Faaliyet ve mali raporların ibrasının ardından söz alan oda üyesi Kasap Osman Efe, eski tabirle Bağ - Kurlu sayılan esnafın 7200 gün prim öderken, SSK’lının 5600 gün ödediğini, emekli esnafın 1670 TL aylık olduğunu ve bunun büyük haksızlık olduğunu belirtti.

Efe, “Manisa ve İzmir’de esnafın kullandığı su belediyeler tarafından yüzde 50 indirimli. Bizde belediyemizden aynı indirimi bekliyoruz. İlimizde biz kasapların yararlanabileceği bir mezbaha bile yok.

Kira, elektrik, doğalgaz, LPG, su her şeye fahiş zamlar geldi. Bu durum karşısında bize “Kepenkleri indirin” mi demek istiyorlar? Anlamış değilim. Defter tasdik ücretleri ve belediyenin işyerimizin adını belli eden dükkan üzerindeki tabelalardan aldığı vergilerde belimizi büktü.

Son olarak, tüm esnaf oda başkanlarımızın özellikle ilimizin iktidar milletvekilleri ile bir araya gelerek sorunlarımıza çözüm bulması en büyük dileğimizdir” dedi.

Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Başkanlığına 4. kez seçilen Başkan Şeref Parlas da www.usakgundem.com İnternet Haber Sitesine verdiği özel röportaja konu ile ilgili şu ifadeleri kullandı:

“Uşak’ta lokantacılık ve aşçılık mesleğimde 35 yılı tamamladım. Oda Başkanlığında 12 yıldır görev yapıyorum. 2010 da da başkan yardımcı ve yöneticilik yaptım.

Yeni dönemde üyelerim bana çok farklı bir misyon yükledi. Bir takım elbiseyi yıllarca giyebilirsiniz. Ancak bir öğün yemek yemeden duramazsınız. 24 saat ışığı sönmeyen tek esnafa, aşçılar ve lokantacılardır. Bunu her sokakta ve mahallede görebilirsiniz.

Ben ve yönetim kurulum; sırtımıza ağır bir yük alarak geliyoruz.

İğneden ipliğe tüm maliyet girdileri,ne zam geldi. Genel kurulda belirtildiği gibi tabela vergileri de esnafımıza mali olarak büyük yük getiriyor.

Ben ve yönetim kurulu arkadaşlarım, esnafımızın bu sıkıntısını gidermek için yeni dönemde sürekli girişimlerde bulunacağız.”

Genel Kurul sonrası yapılan seçimlerde Uşak Aşçılar ve Lokantacılar Esnaf Odası Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu:

Şeref Parlas (Başkan), Cavit Mıdık, Sabri Karaaslan,  Yusuf Metin Keser, Murat Güngör, Ahmet Dirik, Yaşar Akar.

(SALİH KILINÇ / HABER)