Artık 10 bin TL en düşük emekli maaşı olmayacak! Değişiyor

Ülkemizdeki milyonlarca emekli en düşük emekli maaşının kısa süre içerisinde güncellenmesini istiyor. Konuya ilişkin beklenen ipucu açıklaması geldi. En düşük emekli maaşı 10 bin TL olmaktan çıkacak. Peki, en düşük emekli maaşı ne zaman değişecek?
Artık 10 bin TL en düşük emekli maaşı olmayacak! Değişiyor

Emekliler her yıl 2 defa yılbaşında ve yıl ortasında zam alıyor. 6 aylık enflasyon rakamı ile en düşük emekli maaşının yeniden güncelleneceği tüm emekliler tarafından biliniyor. Temmuz ayında bir kere daha değişecek olan emekli maaşı güncellemesi için ilk ipucu geldi!

EMEKLİLER YÜZDE 49,25 ORANINDA ZAM ALMIŞTI

Emekliler yıl sonunda yüzde 49,25 oranında zam almış, en düşük emekli maaşı 10 bin TL olarak güncellenmişti. Şu anada kadar ocak, şubat ve mart ayları için enflasyon oranı açıklandı. Emeklilerin 6 ayın sonunda alacakları net zam oranını duyması için nisan, mayıs ve haziran aylarındaki enflasyon oranlarının da açıklanması gerekiyor.

CUMHURBAŞKANI YARDIMCISI AÇIKLADI

Konuya ilişkin Cumhurbaşkanı yardımcısı Cevdet Yılmaz tarafından önemli bir açıklama geldi. Yılmaz, yaptığı açıklamasında emekliler için nasıl bir düzenleme ya da çalışma yapılabileceği sorusuna net bir yanıt verdi. Yılmaz’ın açıklamalarından dikkat çeken başlıklar şu şekilde:

Emeklilerimize 6 ay için bir artış yapılmıştı biliyorsunuz. Bu yüzde 50'ye varan artış 6 ay için geçerli, 6 aylık süre için yapılmıştı. 6 ay sonrası memurlarda olduğu gibi emeklilerimiz için de bu değerlendirmeler yapılacaktır elbette.

“Dolayısıyla orada gerekli ayarlamalar mutlaka ele alınacak, yapılacaktır. Bir taraftan da Çalışma Bakanlığımızın emeklilerle ilgili yaptığı, gündelik hayata dokunan birtakım çalışmalar, hazırlıklar var. Onlar da tamamlandığında Çalışma Bakanlığımız bunları toplumla paylaşacaktır”

EN DÜŞÜK EMEKLİ MAAŞI NE KADAR OLACAK?

En düşük emekli maaşının ne kadar olacağı da bu kapsamda merak edilen konular arasında yerini aldı. Nisan ayı içerisinde yüzde 3,25, mayıs ayında yüzde 3 ve haziran ayında ise yüzde 2,54 oranında bir enflasyon artışı bekleniyor. Bu hesaplamalara göre 6 aylık enflasyon yüzde 25,46 olabilir. Uzmanların değerlendirmesine göre en düşük emekli maaşı 12.500 – 15.000 TL arasında değişkenlik gösterebilir. Net rakam için 6 aylık enflasyon oranlarının kesinleşmesi gerekiyor.