Arıcılık Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Arıcılık desteği başvurusu, arıcılık faaliyetlerinin yapıldığı il veya ilçe müdürlüklerine yapılmaktadır. Başvuru süreci ardından müdürlükler tarafından arı kovanları incelenir. Belirli kriterlere uyum sağlayan arıcıların arıcılık desteği başvurusu onaylanır. Arı hibesi destekleri %50 oranında verilmektedir.
Arıcılık Desteği Başvurusu Nasıl Yapılır?

Tarım ve Orman Bakanlığı, Cumhurbaşkanı kararı ile arılı kovanlara hibe vermektedir. Devlet desteği almak için geçtiğimiz yıllarda üretici örgütüne üye olma zorunluluğu vardı. Ancak bu zorunluluk 2020 yılında kaldırıldı. Arıcılık faaliyetleri gösteren tüm vatandaşlar, arıcılık desteği başvurusunda bulunabiliyor.

Arıcılık desteği hibe başvuruları, il veya ilçelerin Tarım ve Orman Müdürlüklerine yapılmaktadır. Başvuru için yatırımcılar, öncelikle müdürlüklerden temin edebilecekleri başvuru formlarını doldurur. Daha sonra gerekli belgeler teslim edilir ve incelemeler ardından hibe desteği sağlanır.

Arı Hibesi Nasıl Alınır?

Arıcılık desteği olarak da adlandırılan arı hibesi, devletin arıcılık yatırımları yapan vatandaşlarına karşılıksız olarak vermiş olduğu bir devlet hibesidir. Arıcılık destekleme için verilen ekipmanlar ve malzemelerden bazıları şunlardır;

50 adet boş kovan

50 adet şurupluk

Mondirin takımı

Dondurucu

Arıcı barakası

Şurup karıştırma makinesi

Mum eritme teknesi

50 adet propolis tuzağı

Arı zehri toplama ekipmanları

Arıcılık yatırımı yapan vatandaşlara, yatırımlarını geliştirmeleri adına malzeme destekleri sağlanır. Aynı zamanda arı desteği, yatırımcılara %50 oranında destek ödemesi ile de yapılmaktadır. Başvuru yapmak için yatırım yaptığınız il veya ilçelerin, Tarım ve Orman Müdürlüklerine müracaat edebilirsiniz.

Arı hibesi başvurusu için yatırımcıların başvuru formlarını doldurmaları, daha sonra ise gerekli belgeleri müdürlüklere teslim etmeleri gerekmektedir. Son olarak müdürlükler tarafından dolu kovan incelemeleri yapılır ve ödenmesi malzeme temini yapılır. Organik tarım için kovan başına 15 lira destek ödemesi de sağlanır.

Arı Hibesi Ne Kadar?

Tarıma yatırım yapan vatandaşlara çeşitli hibe destekleri verilirken arıcılık yatırımları yapan vatandaşlar da destek alma şansına sahip. Başvurular, il veya ilçelerin Tarım ve Orman Bakanlığına yapılıyor.

Arı hibesi, malzeme temini ile birlikte yatırımın ihtiyaçlarını karşılamak için %50 oranında verilmektedir. Arı hibesi almak için başvuru yapan yatırımcılar, dolu kovanları için hibe desteği alabilmektedir.