Aracını o alana park edenler yandı! O hataya düşen her sürücü 873 TL ceza ödeyecek

Yeni yılla birlikte artış yaşayan kalemler arasına giren trafik cezalarına rekor zamlar geldi. Araç sürücülerinin önemsiz bulduğu bazı kuralların ihlali halinde sürücüler cezai işleme tabi tutuluyor.
Aracını o alana park edenler yandı! O hataya düşen her sürücü 873 TL ceza ödeyecek

Aracını o alana park edenler yandı! O hataya düşen her sürücü 873 TL ceza ödeyecek - Trafik kuralları; kazaları önlemek, trafik akışını hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamak için Karayolları Trafik Kanunu'na göre hazırlanmıştır. Trafikte uyulması gereken birtakım kurallar bulunurken söz konusu zorunlu kuralalra uyulmaması halinde sürücülere yaptırımlar uygulanmaktadır. 

Trafik kazaları gibi trafiğin, sürücülerin ve yayaların hayatını tehlikeye atacak her türlü ihtimalin önüne geçmek adına belirlenen trafik kurallarını ihlal edenlere yönelik çeşitli cezalar verilmektedir. 2023 yılında yeniden belirlenen trafik cezaları kapsamında engelli için ayrılan yere park etme cezası da artırıldı.

ENGELLİ PARK ALANLARINA PARK EDENLERE CEZA

Engelli park alanları, park etmenin trafik işareti ile yasak olduğu alanlar, yaya geçitleri ve okul, hastane, itfaiye gibi alanların giriş çıkışlarının yakınına park etmek trafik kurallarına göre yasaklanmıştır. Geçiş yollarını kapatacak şekilde durmak, fabrika gibi alanların giriş çıkışını engellemek de trafik kuralı ihlalleri arasında yer almaktadır. Yanlış yere araç park etmek veya yanlış yerde araçla duraklamak gibi durumlar için 2023 yılında cezai işlem bedelleri belirlenmiştir. Özellikle AVM, hastane, iş merkezleri gibi kalabalık alanlarda yaşanan park sorunları nedeniyle engelliler için ayrılmış park alanlarına araç park eden sürücüler bulunuyor. Engelli için ayrılan yere park etme cezası 2023 yılında artış gösterirken hemen her sürücünün acil durumlarda tercih ettiği engelli park alanlarına araçlarını park etmesi üzerine, ''Engelli park alanlarına araç park etme cezası ne kadar?'' sorusuna yanıt aranmaya başlandı. 

ENGELLİ PARK ALANLARINA PARK ETMENİN CEZASI NE KADAR?

Engelli vatandaşların trafikte rahat bir şekilde park yeri bulmaları için özel park alanları oluşturulmuştur. Dolayısıyla engelli yerine park etmekte olan diğer araçlara çeşitli cezai işlemler uygulanmaktadır. Buna göre 2023 yılında engelli için ayrılan yere park etme cezası 873 TL olarak belirlenmiştir. Öte yandan trafik cezasının tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde peşin ödeme yapman durumunda yüzde 25 oaranında indirim uygulanmaktadır.