Araç ipotekli kredi veren bankalar

Günümüz şartlarında ekonomik durumu kötü olanlar olduğu gibi her ne kadar ekonomik durumu iyi denilecek düzeyde olanlar varsa da hemen herkesin gerek günlük yaşamını devam ettirmek için, gerek edinmek istedikleri gayrimenkul vb. işler için ekstra nakde ihtiyacı vardır.
Araç ipotekli kredi veren bankalar

Kenarda birikimi olan hatta bunu başarabilen çok az insan var artık, hal böyle olunca kenarda parası olmayan ya da borç alabileceği yakını bulunmayan kişiler banka kredilerine başvuruyor. Bankaların bunun için kredi notu ya da geçmiş kredi sicilinin temiz olması için şartları oluyor. Eğer böyle bir durumunuz varsa bu kez de bankalar size taşıt ipotekli, arsa ipotekli kredi imkanı sunarlar.

Araç ipotekli kredi veren bankalar başvuru yapan tüketiciden gelir belgesi talep ederler ancak gelir durumu yeterli olmayan müşterilerinden ise kefil istemektedirler, kefilin istenmediği durumlarda ise tüketicinin adına kayıtlı taşınmaz gibi kıymetlerini bankaya ipotek göstermelerini talep ederler. 50 bin lira ve fazlası talep edilen ihtiyaç kredilerinde bankalar araç ipoteği karşılığında kredi verirler.

Vakıfbank, Akbank, İş Bankası, TEB, QNB Finansbank, Ziraat Bankası, Denizbank, Halkbank araç ipotekli kredi veren bankalardan bazılarıdır.

Özellikle büyük miktarlarda kredi ihtiyacı olanlara araç ipoteği ile nakit veren bankalar 48 aya kadar vade yapmaktadır. Geri ödemeleri ister aylık isterseniz 3 aylık periyotlarda yapabilme imkanı sağlarlar. Araç ipotekli kredi talebinizde aracınızın talep ettiğiniz kredi miktarına yakın değerde olması bankaların önem sırasında yer alır. Ayrıca araç krediyi çeken tüketici adına kayıtlı olmalı ve üzerinde herhangi bir rehin ya da haciz bulunmamalı.

Araç ipotekli kredi için gerekli evraklar

  • T.C kimlik belgesi ya da ehliyetin aslı ve fotokopisi
  • İkametgah belgesi ya da son üç aya ait tüketici adına fatura
  • Rehin gösterilecek araca ait ruhsat fotokopisi

Araç ipotekli kredi için bankaların şartları

  • Kredi tutarı aracın değerinden yüksek olamaz
  • Başvuru için 18 yaşından büyük olmak ve 75 yaşından küçük olmanız gerekmektedir.
  • Başvuran tüketici aylık düzenli gelir sahibi olmalı ve bunu bankaya ispatlamalıdır.
  • Aracın krediyi çeken kişiye ruhsatlı olmalı.
  • İpotek ettirilecek aracın değerinin %50 sı kadar kredi verilir.
  • Aracın haczinin olmaması gerekmektedir.