Arabası olanlara son dakika duyurusu yapıldı! Aracınızda sakın bunu yapmayın: 1.917 TL ceza ödeyeceksiniz

Milyonlarca otomobil sahibine çok önemli bir duyuru yapıldı. Bu duyuruda sürücülerin araç kullanırken yapmaması gerekenler paylaşıldı. Eğer bunu yaparsanız 1.917 lira para cezası ödeyeceksiniz.
Arabası olanlara son dakika duyurusu yapıldı! Aracınızda sakın bunu yapmayın: 1.917 TL ceza ödeyeceksiniz

Trafik kazalarını önlemek, trafik akışı ile düzenini hızlı ve güvenli bir şekilde sağlamak için Karayolları Trafik Kanununa göre trafikte uyulması gereken kurallar bulunduğu belirtilerek bu kurallara uyulmadığında trafik kazaları gibi ciddi sorunlar yaşanması ile beraber önemli derecede ceza verildiği ifade edildi.

2023 yılında idari para cezaları için %112,9 oranında zam belirlendiği belirtilerek bu kurallara uymayanlara önemli derecede para cezası verildiği bildirildi. Bazı durumlarda ise sürücülerin ehliyetlerine el konulabiliyor. 

951 LİRA CEZASI VAR 

Konu ile ilgili olarak trafikte güvenlik için olmazsa olmazların başında gelen kurallardan biri emniyet kemeri takmamak olsa da maalesef bu durum en çok ihlal edilen trafik kuralları içerisinde yer aldığı belirtildi ve bu kurala uymayanlara 951 lira para cezası verildği ifade edildi.

Bunun yanı sıra muayenesiz araç kullanmak, araçta var olan bir problemi önceden öğrenip soruna çözüm bulmayı engellediği belirtilerek sorunlu bir araçla trafiğe çıkmak ise aracı kullanan kişi ve trafikteki diğer insanlar için kötü sonuçlar yaratabildiği aktarıldı. Aracına muayene yaptırmadan trafiğe çıkan sürücülere de 951 lira para cezası veriliyor.

1.917 LİRA CEZA ÖDERSİNİZ

Tüm bunlarla beraber yaya geçidinden karşıdan karşıya geçen yayaya yol vermemek, ülkemizde sıklıkla yapılan kural ihlallerinden biri olduğu biliniyor. Yaya geçidinde yayalara yol vermeyen sürücüler ise 1.917 lira para cezası ödeyecek.

TRAFİK CEZALARINA İNDİRİM 

Trafik cezasının tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde peşin ödeme yapılması durumunda %25 indirimden faydalanılabileceği aktarıldı. Yani 951 lira ceza alındığında yüzde 25 indirim ile beraber cezanın 237.75 lirası ödenmeyecek ve toplam 713.25 lira ödenecek.