Ankara'da Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Beypazarı ve Çankaya'da yaşayanlar dikkat! 2150 TL ödeme yatacak

Türkiye'de son dakika gelişmeleri gündemde sıkça konuşulmaya devam ediyor. Bu doğrultuda birçok ilçe için destek ödemesi duyuruldu.
Ankara'da Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Beypazarı ve Çankaya'da yaşayanlar dikkat! 2150 TL ödeme yatacak

Ankara'da Keçiören, Yenimahalle, Mamak, Etimesgut, Sincan, Beypazarı ve Çankaya'da yaşayanlar dikkat! 2150 TL ödeme yatacak - Türkiye'de son dakika gelişmeleri gündemde sıkça konuşulmaya devam ediyor. Bu doğrultuda birçok ilçe için destek ödemesi duyuruldu. Gelen açıklamalarda Ankara'da dar gelirli ailelere doğal gaz yardımı yapılacağı ifade edilirken başvuru yapan ve başvurusunun da bu süreçte onaylanan vatandaşlar bu doğalgaz yardımlarından da faydalanabilmektedir. 

Hak sahiplerinin de Mart ayı itibariyle doğal gaz yardımlarının ne zaman yapılacağını merakla araştırırken; Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından da ihtiyaç sahiplerine doğal gaz yardımın da bulunuluyor. Belediye, 16 Kasım tarihi itibariyle de doğal gaz yardımı kapsamında destek ödemeleri gerçekleştirecek. Bu doğrultuda hak sahipleri için aylık 500 lira toplamda ise 2 bin 150 TL doğal gaz desteği ödemeleri araştırılmakta.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından bu süreçte ihtiyaç sahipleri için de doğalgaz yardımları yer alıyor. Belediyenin 16 Kasım tarihinden itibaren de doğal gaz yardımı kapsamında bu ödemeleri yapabileceği ifade edildi. Hak sahiplerine aylık 500 liradan toplamda 2 bin 150 liraya varan doğal gaz desteği sunulacak. 

ANKARA DOĞALGAZ YARDIMI ÖDEMESİ

Kış aylarında ödenmesi planlanan doğalgaz yardımı ödemelerinin 16 Kasım tarihi itibariyle başladığı ifade edilirken aylık olarak da sosyal yardım kartlarına da nakit olarak yüklenirken ödemelerin de Mart ayı içerisinde yatıp yatmayacağı sorgulanıyor.

Doğal gaz yardımı ödemelerinin Kasım ayından başlayarak Ocak, Şubat ayından itibaren de onaylanan kişilerin kartlarına yatırılacağı ifade edildi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından dar gelirli vatandaşlara 900 TL ile 2.500 TL arasında verilen doğalgaz tüketim desteği Eylül ayı itibari ile başvuruların başladığı doğalgaz tükettim desteği yılda iki defa verilecektir.

6 aylık kış dönemlerini de kapsayan doğal gaz tüketim desteği ödemelerinin de Mart ve Ekim aylarında hesaplara yatması planlanıyor.