Altını olan olmayan dikkat! Uzman isimden altın tahmini! 3 ay sonra o rakama çıkacak

Altın yatırımcıları altında son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Uzman isimden altın yorumu geldi. 3 ay sonra altında rekor yükseliş yaşanacağını söyledi.
Altını olan olmayan dikkat! Uzman isimden altın tahmini! 3 ay sonra o rakama çıkacak

Dünyada yaşanan olaylar küresel ekonomik krize sebep oluyor. Bu kriz ise döviz kurunu direkt olarak etkiliyor. Hal böyle  olunca altın ve dolar fiyatları ise sürekli değişkenlik gösteriyor. Altın son zamanlarda düşüş yaşarken bugünler de ise yükselişe geçti. Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz altında son dakika gelişmelerini değerlendirerek bazı tahminlerde bulundu. 3 ay sonra altında sürpriz rakamların görüleceğini söyledi. Altın fiyatlarında yaşanan yükselişin ise sebenini açıkladı. İşte altını olan olmayanın dikkate alması gereken altın tahmini. 

Altın yatırımcıları altında son dakika gelişmelerini yakından takip ediyor. Altın almak için doğru zamanı kollayan yatırımcılar uzman isimlerin de tahminlerini ve öngörülerini yakından takip ediyor. ABD'de işsizlik verilerinin açıklanmasıyla birlikte altının ons değerinde yükseliş meydana geldi. Bu da doğal olarak gram ve çeyrek altın fiyatlarını direkt olarak etkiledi. Son zamanlarda sert düşüşte olan altın fiyatları cuma gününden itibaren yukarı yönlü bir tutum sergilemeye başladı. İşte bu yükselişin sebebini Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz açıkladı.

ALTIN NEDEN YÜKSELDİ?

Altın yatırımcıları altın fiyatlarındaki yükselişin sebebini ve böyle sürüp sürmeyeceğini merak ediyor. ABD tarafından açıklanan tarım dışı istihdam verileri beklenen oranları aştı. İşsizlik oranı ise yükseliş göstermedi. FED 'in faiz artışlarını daha yavaş artırabileceği beklentileri ise artmış oldu. Son zamanlarda piyasalar Mart ayındaki toplantıda 25 baz puan yerine 50 baz puanlık bir faiz artırımını konuşuyorlardı. En son açıklanan işgücü istatistikleri 25 baz puanlık bir faiz artırımı  ihtimalini kuvvetlendir. Bu durum ise doların küresel çapta zayıflamasına sebep  oludu. Altın ise yükselişe geçmiş oldu. 

3 AY SONRA REKOR KIRACAK

Uludağ Üniversitesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Filiz Eryılmaz yaptığı yorumlar ile altında rekor rakamların görüleceğini söyledi. Eryılmaz "Fed’in 22 Mart’ta faiz kararı var. Powell dedi ki 25 baz puan mı 50 baz puan mı artıracağız gelen veriler buna karar verecek dedi. Cuma günü tarım dışı istihdamı açıklandı. Verinin iyi gelmesi Fed’in daha az faiz artırmasını gerektirecek fiyatlamasıyla altında toparlanma görüldü. 1100 lira civarında destekte fiyatlanırken gram altın şu anda 1138 liraya çıktı. Çünkü ons altında 1872’yi gördü." ifadelerini kullandı. 

Yatırımcıları uyaran Eryılmlaz altında agresifliğin her an görülebileceğini söyledi. 2023 yılının 2. yarısını işaret ederek altın fiyatlarının çok yüksek sevilere kadar çıkabileceğini ifade etti. 

ALTIN UCUZ DEĞİL BEDAVA

Eryılmaz açıklamalarının devamında param var altın almalı mıyım? gibi soruları soran herkese şöyle yanıt verdi; "Bu soruyu soran herkese altının ucuz değil, bedava olduğunu söylüyorum. Yıllık getiri yatırımcısı için 1450 hedefi vardı, bunu 1550'ye çıkardık. Hazirandan itibaren yükselişlerin agresif olduğunu göreceğiz. Al satçılara ise makas aralığı kazandırmayacak. Bütün dünyada para ile para kazanma devri bitti bir yıldır." dedi. 

İlgili Haberler