Altın Yatırımı Doğru Mu?

Dünyanın en başarılı yatırımcılarından biri Warrren Buffett’tir. Buffett, en doğru ve kazançlı yatırımın altın olduğunu söylemektedir.
Altın Yatırımı Doğru Mu?

Küçük, büyük bütün yatırımcılar altını, en güvenli yatırım aracı olduğu için tercih etmektedir. Peki, hangi altın türüne yatırım yapılmalıdır?

Hangi Altın Türüne Yatırım Yapılmalıdır?

Yatırım amacı ile kullanılacak olan en iyi altın gram türündeki altınlardır. Piyasadaki birçok yatırımcı bu konu hakkında yanlış bilgilere sahiptir. Yatırımcılar genellikle yatırım amacıyla çeyrek ve Cumhuriyet altınını tercih etmektedir. Çeyrek ve Cumhuriyet altınları yatırım amacıyla da kullanılmaktadır. Ancak gram altın tercih etmek çok daha doğru olacaktır. Peki, neden yatırım amacıyla gram altın tercih edilmelidir?

Neden Gram Altın Tercih Edilmelidir?

Gram altının tercih edilmesindeki en önemli neden satış ve alış fiyatı arasındaki fiyat farkıdır. İsabetli bir yatırım için fiyat farkının oldukça az olması gerekmektedir. Altının alış ve satışı arasındaki fiyat farkını belirleyen en önemli unsurlardan biri de işçiliktir. Altının üzerindeki işçilik ne kadar az ise, alış ve satış arasındaki fiyat farkı da o kadar az olacaktır.

Altınlar arasındaki en az işçilik gerektiren altın türü gram altındır. Bu sebeple alış ve satış arasındaki fiyat farkı diğer altın türlerine göre daha azdır.

Yatırım yapılmak için tercih edilmesi gereken altınlar şu şekilde sıralanabilir: Gram altın, Cumhuriyet altını, düz bileklikler.