Altın ve borsacılar dikkat! İslam Memiş’ten sert satış uyarısı geldi

Yatırımcıların en sık takip ettiği isimler arasında yerini alan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten yine bomba bir açıklama geldi. Memiş altın ve borsacılarla ilgili yaptığı açıklaması dikkatleri çekti. İşte merak edilenler..
Altın ve borsacılar dikkat! İslam Memiş’ten sert satış uyarısı geldi

Uzman isim Memiş, yaptığı açıklamalarla yatırımcıların dikkatini çekmeye devam ediyor. Küresel borsalarda sert satış dalgasının yaşandığını ve BIST 100’ün de buradan nasibini alacağını belirten Memiş, önemli açıklamalarda bulundu.

“KAFADA SORU İŞARETLERİNE NEDEN OLUYOR”

Vatandaşların bu hafta Türkiye Cumhuriyeti Merkez Bankası faiz kararına odaklandığını ifade eden Memiş, faiz kararında bir değişiklik yapılmadığını, yabancı kuruluşların kararları önceden doğru tahin ettiklerini ifade ederek, “Bu hafta TCMB'nin faiz kararına odaklandık. Yılın 4. toplantısında sürpriz olmadı ve faizlerde değişikliğe gidilmedi. Yabancı şirketler TCMB'nin son 1 yıldır toplantılarında neler yapacaklarına dair açıklamalarda bulunuyorlar. Ne hikmetse hepsi isabetli. Yabancı kuruluşların sürprizlere karşı 12'den vurması raporları kafalarda soru işaretlerine neden oluyor”

FAİZ KARARI PİYASALARI ETKİLEMEDİ

Faiz kararının piyasaları etkilemediğini ifade eden Memiş, borsanın 9706 puanda olduğunu ve satıcılı yönünün biraz daha baskın olduğunu belirterek 9700 puanın üzerinde tutunmasının son derece önemli olduğunun altını çizdi.

Küresel borsalarda yaşanacak bir sert satış dalgasının Borsa İstanbul B100 endeksinin de olumsuz olarak etkileyeceğini ifade ederek, “Biz borsadan çıkıp gümüşe geçmiştik. 9000 puan altına sarkmadan elimizdeki gümüşle borsaya girmeyi düşünmüyoruz” dedi.

DÜŞÜŞ BEKLEMİYOR

Diğer yandan doların 32,51 TL fiyatında olduğunu ve stabil olduğunu belirtti. Memiş, resmi kurun Kapalıçarşı’ya göre daha pahalı olduğuna dikkat çekti. Yaşanan küresel ve piyasa gelişmelerinin yatırımcıya neleri göstereceğini ifade eden Memiş, dövizde bir düşüş beklemediğinin de belirtti. Uzman isim, açıklamasının devamında piyasaların 1 Mayıs’ı beklediğini ve dar bant aralığının olabileceğini söylediğini hatırlattı.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Piyasadaki rakamların yanı sıra uzman ismin açıklamaları aktarılmıştır.