Altın uzmanı İslam Memiş gram altında düşüşün ne zaman duracağını açıkladı!

Vatandaşların yatırım amacı ile en çok tercih ettiği altın türleri arasında olan gram altında düşüş tüm hızıyla devam ediyor. Altını olanlar ve altın alacaklar düşüşün ne zaman duracağını merak ediyor. İşte beklenilen tarih açıklandı.
Altın uzmanı İslam Memiş gram altında düşüşün ne zaman duracağını açıkladı!

Vatandaşlar altın fiyatlarını tüm dikkatiyle yakından takip ediyor. Konuya ilişkin altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, önemli açıklamalarda bulundu. Memiş, yaptığı açıklamasında altın fiyatlarındaki gelişmeleri ve düşüş konusunu ele aldı.

7 GÜN SÜRE VERDİ

Altın uzmanı Memiş, altın piyasasını değerlendirmeye devam ederken, yatırımcılar tarafından da yakın takibe alınıyor. Memiş, yatırım yapan ve yapacaklar için 7 gün süre verdi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak ziyaretine ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Memiş, Türkiye’nin vereceği her mesajın ya da adımın yurt içi piyasalarda olumlu ya da olumsuz bir karşılığı olacağını belirtti.

ÖNEMLİ DEĞERLENDİRMELERDE BULUNDU

Memiş, TV100’deki köşesinde yaptığı değerlendirmesinde şunları söyledi:

“Küresel piyasalarda takip edeceğimiz önemli bir veri yok. Ancak yurt içi piyasaları etkileyecek iki önemli gelişme olacak.

1- Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Irak’tan vereceği mesajlar

2- Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) Perşembe günü açıklayacağı faiz kararı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Hamas Siyasi Büro Başkanı İsmail Haneye’yi Dolmabahçe Çalışma Ofisi’nde kabul etti. 2,5 saat süren görüşmede Gazze’de ateşkes ve insani yardım konularının ele alındığı açıklandı.

Erdoğan, 12 yılın ardından ilk kez Irak’a gidiyor. Pazartesi günü planlanan ziyaret önemli gelişmelere gebe. Gazze, İran-İsrail gerilimi konuları masada olacak”

22 - 26 NİSAN TARİHLERİNE DİKKAT

Memiş, 22 – 26 Nisan tarihleri arasındaki en önemli gelişmelerin bunlar olduğunu ifade ederek, borsa ve döviz yatırımcısının Irak’tan gelecek açıklamalara odaklanması gerektiğini belirtti. Altın için yatırımcılarına sabreden diyen Memiş, kar satışlarını beklemeye devam ettiğini ifade ederek, 1 hafta daha sabırlı olunması gerektiğini söyledi.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Uzmanların değerlendirmeleri kaleme alınarak hazırlanmıştır.