Altın tüm zamanların rekorunu kırdı! Gram altın kaç TL'ye yükseldi?

Altın piyasasında yeni bir rekor daha kırıldı. FED’den gelen faiz indirimi açıklaması ile ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesini test etti.
Altın tüm zamanların rekorunu kırdı! Gram altın kaç TL'ye yükseldi?

Altın piyasası ile alakalı olarak yeni bir fiyat hareketi başladı. FED etkisi ile gerçekleşen bu fiyat yükselişi beraberinde bir de rekor getirdi. Ons altın sert yükselirken tüm zamanların rekorunu da kırmış oldu. Altın piyasasının gideceği fiyat hedefi şu anda büyük bir merak konusu olmaya başladı. Altın piyasasında hangi fiyatlar bekleniyor?

ONS ALTIN REKOR KIRDI!

FED üyeleri faiz indirimlerine yeşil ışık yakan açıklamalarına devam ediyorlar. Bu açıklamalar altın fiyatlarında yükseliş için itici güç oluyor. Ons altın bu fiyat yükselişi sırasında 2.236 dolar seviyesini test etti. Bu seviye ons altın için tüm zamanların en yüksek seviyesi oldu. Gece saatlerinde piyasalar kapalıyken yükselen ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesini bir adım daha yukarıya taşımış oldu. Ons altın 2.236 dolar seviyesini test ettikten sonra haberin yayına hazırlandığı saatte 2.232 dolara doğru hafif bir şekilde geri çekildi.

BUGÜN KRİTİK VERİ GELECEK?

Altın piyasasını etkileyecek bugünün veri akışında bir veri öne çıkıyor. Buna göre ABD Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi bugün belli olacak. Bu verinin altın fiyatlarını etkilemesi beklenirken gün içerisinde altın fiyatlarında hızlı bir değişimin takip edilmesi yüksek ihtimal olarak değerlendiriliyor.

GRAM ALTIN FİYATINDA SON DURUM!

Ons altın tüm zamanların en yüksek seviyesini test ederken gram altın da bundan etkilendi. Resmi kur fiyatına göre gram altın 2.325 TL’ye yükseldi. Kuyumcularda ise gram altın fiyatı bir miktar daha yüksek oluyor. Gram altının kuyumcu fiyatı 2.450 TL’ye yükseldi. Dolar kurunun sınırlı yükselişlerinden dolayı ons altındaki fiyat yükselişinden gram altın tam olarak yararlanamadı. Dolar kurunda sıçramalar olması durumunda gram altın için de çok farklı fiyatlamalar takip edilebilecek.