Altın için korkutan tahmin! Açıklama yapıldı, duyan kuyumcuya koşacak!

Altın piyasası ile alakalı olarak gelişmeler yakından takip edilirken ünlü ekonomist Atilla Yeşilada ons altın fiyat tahmini ile herkesi şaşırttı. Altın fiyatları düşecek mi?
Altın için korkutan tahmin! Açıklama yapıldı, duyan kuyumcuya koşacak!

Altın piyasasında önemli gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Altın yatırımcılarını memnun eden gelişmeler olurken piyasa uzmanları altın fiyatlarının yükselişlerine dair değerlendirmeler yapıyorlar. Ons altının 3.000 dolar seviyesine doğru ilerlediği belirtilirken gram altında da yıl sonunda 3.000 TL’nin üzerine çıkan bir fiyat görüleceğine dair tahminler yapılıyor. Altın yatırımcılarının bir çoğu da bu değerlendirmeler ile yatırımlarına dair karar alıyorlar.

ALTIN FİYATLARI DÜŞECEK TAHMİNİ!

Altın fiyatları ile ilgili olarak herkes yükseliş hedefleri açıklarken az sayıda ekonomist buna aykırı olarak düşüş tahminleri yapıyorlar. Bu tahminler yatırımcıları endişelendirse de üzerinde düşünülmesi gerektiği yorumları ile karşılanıyor. Altın yatırımcılarının canını sıkacak değerlendirme ise ünlü ekonomist Atilla Yeşilada’dan geldi. Altın fiyatlarının çok fazla prim yaptığını belirten uzman isim fiyatlarda bir gerileme olabileceğinin altını çizdi.

Altın fiyatlarında doygunluğa ulaşıldığını belirten Atilla Yeşilada, “Altının çok fazla prim yaptığını düşüyorum. Bu yıl yüzde 14 değer kazandı. Altın sadece FED faiz indirimi yapacak diye değil jeopolitik risklerle de prim yapabilir. Okuyabildiğim kadarıyla altında jeopolitik risk primi henüz yok. Buna rağmen Citibank ons altının 3.000 dolar seviyesine gideceğini söylüyor. Ben buna kesinlikle inanmıyorum. Ons altında yeniden 2.000 dolara doğru bir gerileme bekliyorum.” dedi.

TEK İHTİMAL VAR!

Altın piyasasında farklı bir senaryonun gerçekleşme durumunu da çoklu şartlara bağlayan Atilla Yeşilada, “Altın fiyatlarında gerileme beklediğimi söyledim ama bazı gelişmeler bunun tam tersi ile sonuçlanmasını da sağlayabilir. Ne olabilir? ABD seçimlerinde Trump seçilir, Ukrayna’ya askeri yardımı keser, Rus birlikleri Ukrayna’ya yürür, Batı tamamen Rusya’dan enerji alımını durdurur o zaman altın fiyatlarında farklı şeyleri konuşuruz. İşte tam da bu senaryoda jeopolitik riskten dolayı altının prim yaptığını görürüz.” ifadelerini kullandı.

Öte yandan ons altın 2.334 dolar seviyesinden yeni haftaya başlıyor.

Not: Haberimizde yer alan değerlendirmeler ilgili ekonomistin kişisel düşünceleridir. Burada kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.