Altın fiyatları için pazartesi uyarısı geldi! Her şey değişecek

Vatandaşlar sadece altın fiyatlarını değil, uzmanların yatırım tavsiyelerini de yakından takip ediyor. Bu noktada önemli açıklamaları bulunan Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş, YouTube kanalında önemli değerlendirmelerde bulundu.
Altın fiyatları için pazartesi uyarısı geldi! Her şey değişecek

Memiş, yaptığı açıklamasında altı fiyatları için pazartesi uyarısında bulundu. Hiçbir şeyin eskisi gibi olmayacağını ifade eden Memiş, kanalında İran ve İsrail gerilimine de değindi. Ons başına altın fiyatının 2384 dolardan 2417 dolara kadar yükseldikten sonra 2373 dolara kadar gerilediğini ifade eden Memiş, 2330 dolara kadar bir geri çekilme beklendiğinin de altını çizdi.

“2390 DOLAR ÜZERİNDE TUTUNMAYA ÇALIŞIYOR”

Uzman isim konuya ilişkin değerlendirmesinde ons altının 2380 doların piyasalar için bir kırmızı çizgi oluşturduğunu ifade ederek şunları söyledi:

“Ons altında 2384 dolar seviyesi var. İsrail'in misilleme haberinden sonra 2417 dolara kadar yükseldi ons altın. Tekrar geriledi. Gün içinde ciddi dalgalanma yaşandı. 2373-2417 dolar aralığında 45 dolarlık dalgalanma oldu. 2380 dolar üzerinde tutunma çabasını sürdürüyor. 2380 dolar piyasalar için kırmızı çizgi oldu. Aşağı yönü kırılacak mı, burayı takip ediyoruz.

“BİRKAÇ HAFTA SÜRECEKTİR”

Artık ons altında bel kemiği rakam 2380 dolar. Aşağı kırılınca 2330 dolar var, yukarı yönlü kırılırsa 2415 dolar seviyesi var. Orta ve uzun vadede 2600 dolar hedef konumunda. Ancak bu olaylar yatışınca düşüş yönlü öngörüm devam ediyor. Birkaç hafta sürecektir" dedi.

Memiş, özellikle elinde TL olanlara seslenerek bu durumda TL ile beklemenin riskli olduğunun altını çizdi. Gram altında 3000, 3500 TL beklediğini ancak kısa vadede riskli olduğunu söyleyen Memiş, ons tarafındaki fırsatları kullandığını ve euro ve doları önemsediğini belirtti.

BORSADA DÜŞÜŞ BEKLİYOR

Açıklamasının devamında ise Borsa İstanbul için düşüş beklentisi içerisinde olduğunu söyleyen Memiş, endeksin 9692 puandan 9230 puana kadar gerilediğini ve yeniden bir miktar toparlandığını söyledi. Ancak Memiş, Borsa İstanbul’da düşüşün devam edeceğine inandığını belirtti.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Uzmanların açıklamaları kaleme alınmıştır.