Altın fiyatları çok sert düştü! Yatırımcılar üzgün gram altın ters köşe yaptı

Altın fiyatları için hafta sonu duyurusu geldi. Piyasadaki pek çok gelişmeden anlık olarak etkilenmeye devam eden altın fiyatları yine dalgalı bir grafik çizmeye devam ediyor. Geçtiğimiz hafta yatırımcısını üzen gram altında düşüş devam ediyor.
Altın fiyatları çok sert düştü! Yatırımcılar üzgün gram altın ters köşe yaptı

Altın fiyatlarının yılbaşından bu yana yatırımcısına kazandırdığı biliniyor. Ancak geçtiğimiz hafta FED faiz kararı sonrasında sert bir şekilde düşmeye başlayan gram altın henüz toparlanamadı. Altına yatırım yapanlar gram altın ne kadar, çeyrek altın kaç TL? sorularına yanıt arıyor. Aktarılan habere göre geçtiğimiz hafta 4 bin TL’nin üzerinde satılan çeyrek altın 4 bin TL’nin altına geriledi.

ALTIN FİYATLARI DAHA DA DÜŞECEK Mİ?

Altın fiyatlarının düşmeye başlaması ve ivmesini sert bir şekilde aşağıya çevirmesi sonrasında yatırımcıların aklı karıştı. Pek çok kişi altın fiyatlarının daha da düşüp düşmeyeceğini merak ediyor. Piyasalardan aktarılan habere göre hafta içi satış yemeye devam eden altın fiyatlarının bir miktar daha düşmesi bekleniyor.

Analistlerin değerlendirmesine göre gram altının 3 bin TL seviyesine kadar düşmesi daha sonra toparlanarak 3 bin 500 TL seviyelerine kadar çıkması bekleniyor.

4 MAYIS ALTIN FİYATLARINDA SON DURUM

GRAM ALTIN

Alış: 2.392,52 TL

Satış: 2.393,53 TL

ÇEYREK ALTIN

Alış: 3.944,00 TL

Satış: 4.019,00 TL

YARIM ALTIN

Alış: 7.913,00 TL

Satış: 8.038,00 TL

TAM ALTIN

Alış: 15.753,00 TL

Satış: 16.002,00 TL

CUMHURİYET ALTINI

Alış: 16.290,00 TL

Satış: 16.300,00 TL

Altın fiyatlarının geçtiğimiz hafta sonuna kıyasla 70 TL civarında bir düşüş kaydettiği öğrenildi. Fiyatların yakın zamanda toparlanması beklenirken, altın yatırımcıları fiyatları yakından takip ediyor. Uzmanların değerlendirmesine göre altın fiyatları FED faiz indiriminin ertelenmesi ile sert bir şekilde değer kaybederken, toparlanma hareketi ile hızlı bir şekilde yükseliş eğilimi gösterebilir. Genel olarak analistler gram altının yıl sonunda 3 bin 500 TL civarında olabileceğini öngörüyor.

NOT: Haberimiz yatırım tavsiyesi içermemektedir.