Altın fiyatları ABD'den gelen haberle fırladı! Ons ve gram altında yeni fiyatlar belli oldu!

Altın piyasasının merakla beklediği veri açıklandı. ABD enflasyon verisinin açıklanmasının ardından altın fiyatlarında hızlı bir yükseliş meydana geldi. Altın fiyatları ne kadar oldu?
Altın fiyatları ABD'den gelen haberle fırladı! Ons ve gram altında yeni fiyatlar belli oldu!

Altın piyasası için bu haftanın en önemli verisi ABD enflasyon verisi olarak bekleniyordu. Bugün ABD’de Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) açıklandı. Nisan 2024 döneminde ABD’de TÜFE aylık yüzde 0,3, yıllık ise yüzde 3,6 oranında arttı. Bu yükseliş piyasa beklentilerinin altında kalırken çekirdek enflasyon da 6 aylık aranın ardından ilk defa yavaşladı. Tüm bu veri altın piyasasında fiyatların hareketlenmesine neden oldu.

ALTIN FİYATLARI NEDEN YÜKSELDİ!

ABD enflasyon verisinin altın fiyatları ile alakalı olarak çok yakın bir ilişkisi bulunuyor. ABD’de enflasyon hedeflerine yaklaşıldıkça altın piyasasının heyecanla beklediği FED faiz indirimleri daha da yaklaşıyor. Bundan dolayı enflasyonda en küçük düzelme işareti altın fiyatlarını yükseltiyor. Bu yükseliş FED’in faiz indirimlerini daha erken bir tarihte devreye alabileceğine dair ihtimalin kuvvetlenmesinden kaynaklanıyor. FED’in faiz artırımları ile baskı altında tuttuğu altın piyasası faiz indirimleri ile bu baskıdan kurtulacak. Bundan dolayı ons altın fiyatında çok hızlı bir yükseliş meydana geldi.

ONS ALTINDA FİYAT HAREKETİ

Ons altın bugün ABD enflasyonunun açıklanmasının hemen öncesinde 2.360 dolar seviyesinde fiyatlanıyordu. Fiyatlarda enflasyon verisinin etkisi ile hızlı bir yükseliş takip edildi. Bir anda ons altın 2.377 dolar seviyesine 17 dolarlık bir yükseliş gerçekleştirdi. Ancak ABD’de borsanın açılması ile beraber ons altında 2.352 dolara kadar düşüş meydana geldi. Bu düşüş uzun süreli olmadı ve ons altın kademe kademe yükselerek şu anda 2.384 dolar seviyesinde işlem görüyor.

ons-altin.jpg

GRAM ALTIN İÇİN KUYUMCU FİYATI

Gram altın için Türkiye’de resmi kur ve kuyumcu fiyatı olmak üzere iki ayrı fiyatlama yapılıyor. Ons altın etkisi ile resmi kur fiyatında gram altında 2.440 TL ile 2.471 TL arasında fiyatlamalar gerçekleşti. Ons altın fiyatında meydana gelen dalgalanma gram altını da etkiledi. Şu anda ise gram altının resmi kur fiyatı 2.466 TL oldu. Ancak bu durum ons altının fiyatının düşmesinden değil dolar kurunun düşüşünden kaynaklanıyor. Dolar kuru an itibariyle 32,17 TL’ye geriledi.

Öte yandan gram altın için kuyumcu fiyatı da belli oldu. Kapalıçarşı altın piyasasının verilerine göre kuyumcularda gram altının satış fiyatı 2.486 TL olarak uygulanıyor.

Not: Burada yer alan tüm veriler bilgilendirme amaçlı olarak kullanılmıştır. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.