Altın alacaklar için açıklandı! Sakın bu altınları almayın

Son dönemlerin en sık tercih edilen yatırım araçları arasında olan altın, fiyatlarıyla dikkat çekmeye devam ediyor. Yatırımcıların güvenli limanı olarak tanımladığı altında yatırım yapmak isteyenler hangi altını tercih edeceklerini merak ediyor.
Altın alacaklar için açıklandı! Sakın bu altınları almayın

Uzmanların değerlendirmesine göre altın alıp yatırım yapacakların işçilik maliyetini dikkate alarak araştırma yapması gerekmektedir. Altın çeşitlerini genel olarak işçiliği olan ve olmayan olarak 2 çeşide ayırmak mümkündür.

İŞÇİLİK MALİYETİNE DİKKAT EDİN

Gram altın yatırımlarının vatandaşlar tarafından daha karlı görüldüğü bilinmektedir. Pek çok kişi de bu noktada yatırım amacı ile çeyrek ve cumhuriyet altını tercih etmektedir. Altın satın alırken, eğer yatırım amacı olarak kullanacaksanız, ayarı yüksek olan ve işçilik maliyeti düşük olan altınları tercih etmelisiniz.

YATIRIM YAPACAKLAR DİKKAT

Yatırım amacı ile altın alacaklar sahte altın riskine karşı her zaman daha dikkatli olmalıdır. Bu noktada altın alma işlemlerini kurumsal olan firmalardan yapmanız önerilmektedir. Bireysel olarak kuyumculardan altın alırken TES belgesini sorgulamaya özen göstermeniz gerekmektedir.

Altını yatırım amacı ile tercih edecekseniz bu noktada uzmanlar çeyrek, yarım, Cumhuriyet ya da bilezik türlerini önermektedir. Bilezik tercih edecekseniz, işçilik oranı düşük, düz bilezikleri tercih edebilirsiniz.

4 ÇEŞİT ALTIN TÜRÜ

Altın türleri kendi içerisinde 8, 18, 14 ve 22 ayar olarak 4 grupta ele alınabilmektedir. Altını kar için tercih edecekseniz ayarı yüksek olan altına yani 22 ayar altına yönelmeniz gerekmektedir. Altının ayarının yüksek olması halinde altın fiyatlarındaki artış da kara yansıyacaktır. Altının en saf halinin 24 ayar olduğu unutulmamalıdır. Aşağı doğru düşmeye başladıkça altındaki esneklik de azalacaktır.

Genel olarak toparlamak gerekirse altında işçiliğin az olması, altını satarken değerinin düşmesini engeller. Fiziki altın gibi bankalardan da online olarak altın alabilirsiniz.

NOT: Haberimiz bir yatırım tavsiyesi içermemektedir. Yatırım yapacakların detayları bir şekilde araştırma yapması önerilmektedir.