Altcoin Nedir, Nasıl Alınır?

Altcoin dijital ortamda olan ve sanal yolla alınabilen bir para birimi olarak, Bitcoin’den sonra ortaya çıkan ve piyasaya sürülen kripto paralara verilen genel bir terimdir.
Altcoin Nedir, Nasıl Alınır?

“Alternatif coin” olarak bilinen bu sanal para aynı zamanda piyasada ya da dijital para sektöründe kısaltılarak Altcoin olarak telaffuz edilir. Satın almanın en yaygın ve uygun yolu ise güvenilir borsalardır. Güvenilir bir borsa bulduktan sonra hesap açılır. Banka hesabıyla optimize edip altcoin satın alınabilir.

Altcoin’lerin Avantajları Nelerdir?

Altcoin almanın olumlu yönleri ve avantajları şu şekildedir;

  • Kullanım kolaylığı ve konforu
  • Yüksek likidite özelliği ile kolay satış yapabilme
  • Üst düzeyde kullanıcı ve işlem gizliliği
  • Bitcoin’e göre daha ucuz madencilik ekipmanları
  • Bitcoin’den daha yüksek bir işlem hızı
  • Finansal araçlara erişimde dalgasız bir grafik
  • Tekelin yokluğu ( Henüz çok fazla yayılmış ve sektörü ele geçiren bir kripto paranın olmaması)
  • Madenciliğin hızlandırılması için algoritmalarda ve program kodunda sirkülasyon

Altcoin’lerin Dezavantajları Nelerdir?

Altcoin’lerin olumsuz yönleri ise, avantajları kadar fazla olmasa da göz ardı edilemez niteliktedir. Kendi içinde her kripto para bazı dezavantajlara sahiptir fakat genel olarak Altcoin’lerin riskli ve olumsuz yönlerinden şu şekilde bahsedilebilir;

Altcoinler sektörün çıktığı zamandan bu yana en yüksek seviyelerine çıktı ve erken davranan Altcoin yatırımcıları için güçlü bir zenginlik yarattı. Fakat yatırımlardaki bu ilgi ve artış ilerde güçlü bir düşüşe sebep olabilir. Bu alandaki güçlü rakibi Bitcoin’in yarılanması BTC’ye ilgiyi arttırdığı gibi Altcoin’e ciddi bir zarar vermiştir. Özetle aradaki rekabet Altcoin için ciddi bir dezavantajdır.

Altcoin Piyasa Değerleri Nasıl Hesaplanır?

Altcoin piyasa değerlerini ölçmek ve hangi altcoin’in revaçta olduğunu bulmak için piyasa değeri  ve kapitalizasyonu hakkında bilgiye sahip olunması gerekir. Bir varlığa ne kadar sermaye ve para yatırıldığını ölçmenin yolu piyasa değerini bilmektir. Altcoin birim değerleri dolaşımdaki para birimlerinin sayısının dolar kuruyla çarpılmasıyla hesaplanır. Yatırımcılar küçük bir hesaplama hatasından dolayı yatırımlarının boşa çıkmasından korktuğu için küçük bir dalgalanmada yatırımlarını çeker ve Altcoin piyasasında daha büyük dalgalanmalara sebebiyet verir. Bu da Altcoin için değer değer kaybı yaratır.