Akbank 400.000 TL taşıt kredisi taksit tablosu değişti!

Yeni bir otomobil satın almak için taşıt kredisi maliyetlerini araştıranlara Akbank tarafından yeni bir imkan sağlanıyor. Akbank kaç TL taksitle 400.000 TL taşıt kredisi kullandırıyor?
Akbank 400.000 TL taşıt kredisi taksit tablosu değişti!

Otomobil fiyatlarında son dönemlerde meydana gelen avantajlar insanları yeni bir araç almaya sevk edebiliyor. Firmalar sıfır kilometre otomobillerde bazı cazip indirimler yapabiliyorlar. Bu indirimleri kaçırmak istemeyenler ise taşıt finansmanı arayışına giriyorlar. Taşıt kredisi çekmek için arayışa girenler son günlerde Akbank'ın kampanyası ile ilgileniyorlar. Akbank hangi koşullarda müşterilere taşıt kredisi veriyor?

TAŞIT KREDİSİNDE AKBANK KAMPANYASI

Taşıt kredisi çekmek için Akbank'a başvuru yapanlar bu desteği bazı kurallar eşliğinde alabiliyorlar. Müşterilere taşıt kredisi piyasaya göre uygun bir faiz ile verilse de genel geçer bazı kurallar uygulanıyor. Akbank müşterileri için taşıt kredisi limiti ve vadesi konusunda her bankada olduğu gibi BDDK kuralları geçerli oluyor.

Taşıt kredisinde 48 aya kadar vade imkanı bulunuyor ama sadece kağıt üzerinde kalıyor. 48 ay vadeli taşıt kredileri fatura değeri 400.000 TL'ye kadar olan araçlar için geçerli oluyor. Böyle bir araç olmadığı için bu kredi de kullanılamıyor. Hatta 36 ay vadeli taşıt kredileri de sadece kampanya indirimi ile fiyatı 800.000 TL'nin altına inen otomobillerde geçerli oluyor. Bu kapsama giren otomobiller için bankalar yüzde 50 oranında kredilendirme yapabiliyorlar. 800.000 TL fatura değeri olan sıfır kilometre otomobil için 36 ay vadeli 400.000 TL taşıt kredisi çekilebiliyor.

Akbank müşterileri taşıt kredisi çekmek için bankalarına başvuru yaptıklarında banka vereceği krediyi güvence altına almak istiyor. Bunun için de müşterinin satın alacağı otomobile banka lehine rehin tesis işlemi yapılıyor. Bu işlem ile beraber müşteri otomobili kredi borcu sona ermeden bankadan habersiz satamıyor. Böylece bankanın vermiş olduğu taşıt kredisi güvence altında tutuluyor. Borç kapandığında ise bankanın otomobil üzerinde herhangi bir hakkı kalmıyor.

400.000 TL TAŞIT KREDİSİ MALİYETİ!

tasit-kredisi.jpg

Akbank'ın taşıt kredisi faizi aylık yüzde 3,99 olarak açıklandı. 36 ay vadeli 400.000 TL taşıt kredisi kullanılması durumunda aylık kredi taksiti 24.757 TL oluyor. Bu kredi için yapılacak olan toplam geri ödeme ise 893.562 TL olarak açıklandı.