Akaryakıtta zam kararı! Benzin ve motorine gelecek zamlar açıklandı!

Araç sahiplerinin canını sıkacak bir zam haberi geldi. Akaryakıt fiyatlarına bu gece yarısından itibaren zam geleceği açıklandı. Benzin ve motorin ne kadar zamlanacak?
Akaryakıtta zam kararı! Benzin ve motorine gelecek zamlar açıklandı!

Milyonlarca araç sahibinin cebini etkileyecek bir zam haberi daha geldi. Bir süredir sakin bir fiyatlama olan akaryakıt sektöründe yeni bir zam bilgisi aktarıldı. Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre bu gece yarısından itibaren hem benzin fiyatına hem de motorin fiyatına zam gelecek. Araç sahipleri zamlı fiyatlardan akaryakıt almaya başlayacaklar.

BRENT PETROLÜN FİYATI ARTTI!

Küresel petrol piyasalarında fiyatlarda yükseliş eğilimi devam ediyor. Jeopolitik risklerden dolayı petrol fiyatları çok olumsuz etkileniyor. Bunun neticesinde de brent petrolün varil fiyatı 84 dolar sınırına dayandı. Bu fiyat artışı da Türkiye gibi petrol tüketiminin büyük bir kısmını ithalat ile karşılayan ülkelerde maliyetleri olumsuz şekilde etkiledi.

DOLAR KURUNUN DÜŞMESİ FAYDA ETMEDİ!

Dolar kurunda bugün hafif bir düşüş olduğu gözlemlendi. Ancak bu gerileme de akaryakıt zammını durdurmaya yetmedi. Zammın daha fazla olmasını biraz engellemiş olsa da dolar kuru zammın önüne geçemedi. Türkiye’de akaryakıt fiyatları hesaplanırken dolar kuru esas alındığında kurdaki tüm değişiklikler akaryakıt fiyatlarını etkiliyor.

BENZİN VE MOTORİN ZAMMI BELLİ OLDU!

Akaryakıt sektörü kaynaklarına göre bu gece yarısından itibaren hem benzinin hem de motorinin litre fiyatı değişiyor. Benzinin litre fiyatına 28 kuruş, motorinin litre fiyatına ise 26 kuruş zam yapılması kararlaştırıldı. Bu zamlar bu gece yarısından itibaren pompa fiyatlarına yansıyacak. Araç sahipleri bu gece yarısı yeni fiyatlardan motorin ve benzin satın almaya başlayacaklar.

AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR?

Akaryakıt zammı öncesinde benzin ve motorin fiyatları merak ediliyor. Güncel verilere göre benzinin litresi İstanbul’da 43,65 TL’ye, Ankara’da 44,51 TL’ye, İzmir’de 44,79 TL’ye; motorinin litresi İstanbul’da 41,07 TL’ye, Ankara’da 41,97 TL’ye, İzmir’de 42,24 TL’ye satılıyor. Bu fiyatlara bu gece yarısı yeni zamlar da eklenecek.