Akaryakıtta litre fiyatı güncellendi! Opet, Shell, BP, Petrol Ofisi ve TP motorin benzin lpg fiyatı belli oldu

Akaryakıt fiyatlarında son gelen gelişmeler doğrultusunda akaryakıta ilk olarak zam yapılacağı açıklanırken sonrasında da indirim kararı gelmişti.
Akaryakıtta litre fiyatı güncellendi! Opet, Shell, BP, Petrol Ofisi ve TP motorin benzin lpg fiyatı belli oldu

Akaryakıtta litre fiyatı güncellendi! Opet, Shell, BP, Petrol Ofisi ve TP motorin benzin lpg fiyatı belli oldu -Akaryakıt fiyatlarında son gelen gelişmeler doğrultusunda akaryakıta ilk olarak zam yapılacağı açıklanırken sonrasında da indirim kararı gelmişti. Akaryakıt fiyatlarının değişiklik ve güncelliğinde önemli bir rol oynayan brent petrol değişimleri sonrasında vatandaşlar güncel ve aktif olarak benzin, motorin ve LPG fiyatlarını araştırıyor.

Buna göre ise benzin ve motorin de indirim olup olmayacağı da usakgundem.com adresinde yer alıyor.

Daha önce de Uşak Gündem tarafından duyurulan haberlere göre 81 ilde akaryakıtta fiyat tarifesinin güncellendiği ifade edilmişti. Buna göre ise günce akaryakıt pompa fiyat tarifesi ve tüm detaylar usakgundem.com adresinde yer alıyor.

27 MART 2023 AKARYAKIT FİYATLARI

Güncel akaryakıt pompa fiyatlarına göre;

  • İstanbul'da motorin litre fiyatı 20.51 liradan satılıyor.
  • Benzinin litresi ise ortalama 20.60 liradan satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NEYE GÖRE HESAPLANIYOR?

Akaryakıt fiyatları, birkaç faktöre bağlı olarak hesaplanır:

  1. Ham petrol fiyatları: Akaryakıtın temel hammaddesi olan ham petrol fiyatları, akaryakıt fiyatlarının belirlenmesinde en önemli faktördür. Ham petrol fiyatları, dünya piyasalarındaki arz ve talep koşullarına bağlı olarak değişir.

  2. Vergiler: Akaryakıt fiyatları, ülkelerin vergi politikalarına da bağlıdır. Vergi oranları, her ülkede farklı olabilir ve akaryakıt fiyatlarına eklenen bir maliyettir.

  3. Döviz kuru: Akaryakıt, genellikle dolar cinsinden fiyatlandırılır. Dolayısıyla, bir ülkenin para biriminin dolar karşısındaki değeri, akaryakıt fiyatlarını etkileyebilir.

Usakgundem.com