Akaryakıtta indirim kararı! Benzin ve motorin ne kadar ucuzlayacak?

Akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni gelişmeler yaşanmaya devam ediliyor. Yapılan son hesaplamalara göre zamların ardından hem motorinde hem de benzinde indirim olacak.
Akaryakıtta indirim kararı! Benzin ve motorin ne kadar ucuzlayacak?

Türkiye’de akaryakıt fiyatları ile alakalı olarak yeni gelişmeler hız kazandı. Akaryakıt fiyatlarına hafta içinde küçük çaplı zam yapılmıştı. Bu zammın ardından gelişen ekonomik veriler ile beraber yeniden değerlendirme yapıldığı bildirildi. Bu yeni hesaplama ile beraber bu sefer zam değil indirim kararı alındı. Benzin ve motorin indirimi ile alakalı olarak gelişmelere dair bilgiyi kamuoyu ile akaryakıt sektörü uzmanı olduğu bilinen gazeteci Cahit Saraçoğlu açıkladı.

PETROL FİYATLARI DEĞİŞTİ!

Küresel petrol piyasasında fiyatlardaki hareketlilik devam ediyor. Son günlerde petrol fiyatları yükseliş ivmesini kaybetmişti. Brent petrolün varil fiyatında yaklaşık 4 dolarlık gerileme meydana geldi. Bu fiyat değişimi ile beraber Türkiye gibi petrol ürünlerinin büyük bir kısmını ithalat kanalından karşılayan ülkelerde akaryakıt maliyetleri değişti.

DOLAR KURU ÜZERİNDEN HESAPLAMA YAPILIYOR

Türkiye’de akaryakıt fiyatları hesaplamasında dolar kurunun büyük bir önemi bulunuyor. Maliyetlerin Türk liraya dönüşümü dolar kuru üzerinden yapılıyor. Dolar kurunda yaşanan fiyat hareketleri bundan dolayı akaryakıt fiyatlarında direkt etki edebiliyor. Dolar kurunda son dönemlerdeki sakinlikten dolayı akaryakıt fiyatlarında dolar kuru kaynaklı herhangi bir değişim meydana gelmiyor.

AKARYAKIT İNDİRİMİ NE KADAR OLACAK?

Akaryakıt fiyatlarında yapılacak olan indirimin haberi gündeme bomba gibi düştü. Yapılan bilgilendirmeye göre akaryakıt fiyatlarında Pazartesi gününü Salı gününe bağlayan gece yarısında indirim yapılacak. Bu indirimin tutarı ise benzinde 1,80 TL, motorinde ise 1,20 TL olacak. Bu indirim tutarları dolar kurunda veya petrol fiyatlarında çok sert değişimler olmadıkça değişmeyecek. Nihai karar ise Pazartesi günü verilecek. 7 Mayıs Salı gününden itibaren ise indirimler pompa fiyatlarına yansıyacak.

AKARYAKIT FİYATLARINDA SON DURUM!

Akaryakıt için güncel fiyatlar da merak ediliyor. Buna göre Benzinin litre fiyatı İstanbul’da 43,98 TL’ye, Ankara’da 44,85 TL’ye, İzmir’de 45,11 TL’ye satılıyor. Motorinde ise fiyat tarifesi İstanbul’da 41,39 TL, Ankara’da 42,29 TL, İzmir’de 42,56 TL olarak uygulanıyor. Gelecek olan indirim ile beraber benzin ve motorinde litre fiyatları ucuzlayacak.