Akaryakıtta 00.01'de DEV İNDİRİM! Litre başına alınan ücret çok daha ucuza gelecek

Akaryakıt almak isteyenlere dev indirim açıklandı. O saati bekleyenlerin litre başına alınan ücret çok daha ucuza gelecek.
Akaryakıtta 00.01'de DEV İNDİRİM! Litre başına alınan ücret çok daha ucuza gelecek

Akaryakıtta 00.01'de DEV İNDİRİM! Litre başına alınan ücret çok daha ucuza gelecek - Akaryakıt fiyatları için yeni güncelleme haberi son dakika açıklandı. Brent petrol fiyatı ve dolar kurunda yaşanan dalgalanma nedeni ile geride bıraktığımız hafta zam gelen benzin ve motorine yeni haftanın ilk işlem günü indirim haberi verildi.

Orta Doğu bölgesinde yaşanan gerilim, OPEC üyelerinin üretimi kısması ve FED'in hamleleri sonucunda brent petrol fiyatında yaşanan yükseliş iç piyasada akaryakıt fiyatlarında yükselişe neden olmuştu. Rüzgarın terse dönmesi ile brent petrol fiyatında bu sefer gevşeme yaşanırken ABD'nin petrol stokları haberi ile düşüş hızlandı. İç piyasada hem benzin hem de motorin fiyatlarına indirim geldi.

BENZİN VE MOTORİN FİYATLARI İÇİN ÇİFTE İNDİRİM AÇIKLANDI! YENİ AKARYAKIT FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLACAK?

Akaryakıt indirimi geliyor. Milyonlarca araç sahibini nefes aldıracak indirim bu gece pompaya yansıyacak. Orta Doğu etkisi ve döviz kurlarındaki oynaklık nedeniyle petrol fiyatlarındaki tırmanış, ABD’nin petrol stokları haberleri ile düştü. Petroldeki düşüş akaryakıt fiyatlarına indirim olarak yansıyacak.

Bu gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere benzin ve motorine indirim bekleniyor. Benzin ve motorinde 1.5 TL civarında indirim gelecek. Son olarak benzine 28 kuruş, motorine 26 kuruş zam, otogaza ise 1 lira 64 kuruş indirim yapılmıştı. Sektör kaynakları, pazartesi gece yarısı benzine 1.80 TL, motorine ise 1.20 TL indirim yapılacağını tahmin ediyor.

po-fiyat-listesi.jpg

Gelecek olan indirimin ardından benzinin litre fiyatı İstanbul'da 42,18 TL'ye, Ankara'da 43,05 TL'ye ve İzmir'de ise 43,30 TL'ye gerileyecek. Motorin'de de 1,20 TL indirim yapılması beklenirken indirimli motorin litre fiyatı Ankara'da 41,29 TL, İstanbul'da 40.19 TL ve İzmir'de ise 41.35 TL seviyesine gerileyecek.