Akaryakıta katmerli zam! Uşak'ta benzin ve motorin kaç TL oldu?

Akaryakıt fiyatlarına ÖTV zammının gelmesinin ardından Uşak’ta da fiyat tabelası değişti. Benzin ve motorin fiyatı Uşak’ta ne kadar oldu?
Akaryakıta katmerli zam! Uşak'ta benzin ve motorin kaç TL oldu?

Akaryakıt fiyatlarına yüklü tutarda ÖTV zammı geldi. Resmi Gazete’de yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı sonrasında akaryakıttan alınan ÖTV’de artış yapıldı. TBMM’de kısa bir süre önce çıkan yasa ile Cumhurbaşkanı Erdoğan’a akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV’de 5 kata kadar artırım yetkisi verilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da bu yetkisini kullanarak akaryakıtta ÖTV’yi çıkarabileceği son noktaya kadar çıkardı. 

AKARYAKITTA ÖTV NE KADAR YÜKSELDİ?

Akaryakıt ürünlerinden alınan ÖTV miktarında yapılan artışın hesaplaması belli oldu. Buna göre ÖTV maktu tutarında yapılan artımın ardından gerçekleştirilen hesaplamaya göre 5 TL tutarında ÖTV artışı gerçekleşti. Ancak pompa fiyatlarına yansıyan maliyet sadece bu olmadı. ÖTV artınca otomatik olarak KDV de arttı. Geçtiğimiz hafta başında devre giren uygulama ile akaryakıtta KDV tutarı da yüzde 18’den yüzde 20’ye yükseltilmişti. 5 TL’lik ÖTV artışına yüzde 20 de KDV eklenince bir litre akaryakıtta toplam fiyat farkı 6 TL oldu. Hem benzin hem de motorin fiyatlarında buna göre değişiklik yapıldı. 

UŞAK’TA AKARYAKIT FİYATLARI KAÇ TL OLDU?

Akaryakıtta yapılan 6 TL’lik ÖTV ve KDV zammının ardından Uşak’ta da yeni akaryakıt fiyatları belirlendi. Uşak’ın ilçeleri arasında küçük fiyat farklılıkları olabiliyor. Merkez ve Eşme’de akaryakıt fiyatları 1 kuruş daha az olurken Sivaslı, banaz ve Karahallı ilçelerinde 1 kuruş daha fazla fiyat uygulanabiliyor. 

Güncellenen fiyatlara göre Uşak Merkez’de benzinin litre fiyatı 34,75 TL’ye yükseldi. Aynı şekilde motorinin litre fiyatı da 33,12 TL oldu. Akaryakıt istasyonları dün geceden itibaren fiyat tabelalarına bu yeni zammı ekleyerek pompadan bu fiyatlarla satış yapmaya başladılar. Yapılan akaryakıt zammında tüm ülkede olduğu gibi Uşak’ta da araç sahipleri olumsuz etkilendiler.