AK Parti'den mini EYT düzenlemesi! Yeni torba yasa BAĞKUR prim eşitleme kademeli kısmi emeklilik

Cumhurbaşkanı tarafından verilen seçim vaatlerini içeren yeni torba yasa için AK Parti'den ilk adımın atıldığı iddia edildi. Kadınlara yıpranma payı, ev hanımlarına emeklilik, Bağkur prim eşitleme...
AK Parti'den mini EYT düzenlemesi! Yeni torba yasa BAĞKUR prim eşitleme kademeli kısmi emeklilik

AK Parti'den mini EYT düzenlemesi! Yeni torba yasa BAĞKUR prim eşitleme kademeli kısmi emeklilik - 2023 senesinin Mayıs ayında yapılan genel seçimlerinin hemen öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan seçim vaatleri için Ankara kulislerine yeni haberler peş peşe düşmeye başladı.

AK Parti ekonomi kurmayları tarafından yeni torba yasa hazırlıklarının sürdüğü belirtilirken yeni torba yasada Bağkur prim eşitleme, kadınlara yıpranma payı, ev hanımlarına emeklilik, Bağkur affı, yaş indirimi, kısmi emeklilik, kademeli emeklilik gibi çok sayıda düzenlemenin yer alması bekleniyordu. Ancak hükümetin şu anda kesinlikle kademeli emeklilik gibi bir düzenleme planı olmadığı ifade ediliyor.

AK PARTİ'DEN YENİ TORBA YASA HAZIRLIĞI! STAJ VE ÇIRAKLIK SİGORTASI MAĞDURLARINA MÜJDE VE KADEMELİ EMEKLİLİK MÜJDESİ GELECEK Mİ?

Ankara kulislerinde konuşulan bilgilere göre yeni torba yasa hazırlığı başlarken AK Parti'nin kesinlikle yeni bir erken emeklilik düzenlemesini düşünmediği ifade edildi. Staj ve çıraklık sigortası mağdurları ile ilk işe giriş tarihi 9 Eylül 1999 ve sonrası olanların beklediği kademeli emeklilik ya da kısmı emeklilik düzenlemesinin de şu anda AK Parti'nin gündeminde ve yeni çıkacak olan torba yasada yer alması beklenmiyor.

BAĞKUR PRİM EŞİTLEME VE KADINLARA YIPRANMA PAYI İLE EV HANIMLARINA EMEKLİLİK MÜJDESİ DÜZENLEMEDE OLACAK MI?

Söz konusu yasal düzenlemeler içerisinde yer alması beklenen ilk ve en önemli düzenleme Bağkur prim eşitleme düzenlemesi olacak. Bu düzenleme ile binlerce Bağkur'lu emeklilik hakkı kazanacak. Yine Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından açıklanan kadınlara yıpranma payı ve ev hanımlarına emeklilik te beklenen düzenlemeler arasında yer alıyor.

Buna ek olarak 3600 ek gösterge ve taşerona kadro konusunda da acil olarak düzenleme yapılması ve verilen sözlerin tutulması bekleniyor...

Gülcan Özer - usakgundem.com ÖZEL HABERİDİR...