Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlanıyor

Uşak’ta  "Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı’nın kutlama programları başladı.
Ahilik Haftası ve Esnaf Bayramı kutlanıyor

Uşak Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığı, Gümrük ve Ticaret İl Müdürlüğü, Bilim ve Teknoloji İl Müdürlüğü, CHP Uşak İl Başkanlığı ve esnaf odaları temsilcilerinin katılımıyla bu yıl 11. kez düzenlenen “Ahilik haftası” kutlamaları başladı.

Atatürk Anıtına Birlik Başkanı Atalay Savaş’ın çelenk sunumu ile başlayan kutlamalar, Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile devam etti. Savaş, kutlamalar hakkında yaptığı açıklamada şu bilgileri verdi.

“Bugün 11. sini kutladığımız Ahilik Haftası Etkinliklerini şu anda çelenk koyma töreni ile başladı. Sonra Uşak Valiliği ve Belediye Başkanlığı ziyaretleri ile sürecek. Saat 15.00 de eski Adliye binası yerine yapılan parkta resim sergimiz var.

Akşam 19.30 da büyük bir etkinliğe imza atacağız. 15 Temmuz Şehitleri Meydanı’nda yerel sanatçılarımızın konseri var. Düzenlediğimiz halı saha turnuvasında dereceye giren takımlara ödül dağıtımı, Şeyh kuşanması, mehteran gösterisi ve halk oyunları gösterileri var.

Yarın, Uşak’ta bir ilki gerçekleştirerek Yılın Ahiis seçilen Sayın İsmail İstek’in işyerindne başlayarak gün boyunca esanafa çiçek dağıtacağız. Cuma günü namazda ahilikle ilgili bir hutbe okunacak. Hafta sonunda da Kırşehir’de yapılacak etkinliklerde katılarak final yapacağız”” dedi.

YILIN AHİSİ ESNAF YETİŞMEDİĞİNDEN YAKINDI

Yılın Ahisi seçilen Tabelacı İsmail İstek ise esnaflık ve ahilikle ilgili görüşlerini şöyle paylaştı: “Ben İsmail İstek, Uşak’ta tabela yazarak 46 yıldır esnaflık yapıyorum. Fotoğrafçılar ve Çiçekçiler Esnaf Odası’na, Uşak Esnaf ve Sanatkârlar Esnaf Oda Birlik Başkanına ve tüm esnaf oda başkanlarına beni yılın Ahisi seçtikleri için çok teşekkür ediyorum.

Esnaflık, eskiye göre teknolojik olarak çok ileri gitti. Ama eskinin tadı yok. Her şeyden önce eğitim 8 yıla çıkınca çırak, kalfa yetişmez oldu. Mesleği devam ettirecek kuşakların olmaması beni çok üzüyor” şeklinde yakındı.