Afyonkarahisar Valiliği sektör toplantıları düzenleyecek

Afyonkarahisar Valiliği önderliğinde sektör toplantıları yapılacağı duyuruldu.
Afyonkarahisar Valiliği sektör toplantıları düzenleyecek

Afyonkarahisar'da sektör toplantıları yapılacağı bildirildi. Afyonkarahisar Valiliği'nin ev sahipliğinde düzenlenecek olan toplantıya ikişkin yazılı açıklama yapıldı.

AFYON'DA SEKTÖR TOPLANTILARI BAŞLIYOR

Afyonkarahisar  Valiliği öncülüğü ile yapılacağı açıklanan sektör toplantıları hakkında detaylar ortaya çıktı. Afyonkarahisar Valiliği tarafından yapılan yazılı açıklamada, kentin ekonomik değer taşıyan marka sektörlerine yönelik proje hazırlandığı duyuruldu. Hayata geçirilmesi planlanan proje kapsamında sektör temsilcilerinin alanında uzman akademisyenlerden oluşan bir danışma kurulu ile sektör toplantıları düzenleneceği aktarıldı. Söz konusu toplantı için yapılan açıklamada, ''Arama konferansı yöntemi şeklinde düzenlenmesi planlanan toplantılara, Afyon Kocatepe Üniversitesi ile Afyonkarahisar Sağlık Bilimleri Üniversitesi'nin deneyimli ve uzman akademisyenleri, Afyonkarahisar Ticaret ve Sanayi Odası, Afyonkarahisar Sanayicileri ve İş Adamları Derneği ile Müstakil Sanayiciler ve İşadamları Derneği Afyonkarahisar Şubesi'ndeki iş insanlarıyla bir araya gelecek.'' denildi.

YATIRIMCILAR İLE UZMANLAR BİR ARAYA GELECEK

Akademisyenler ile iş insanlarının bir araya geleceği toplantı kapsamında düzenlenecek sektör toplantılarıyla yerel paydaşların ve üreticilerin bilgi altyapısının güçlendirilmesi, ilgili sektörlerde yatırım yapmak isteyen yatırımcıların ve alanda çalışmak isteyen akademisyenler ile kamu kuruluşları için yol haritası oluşturulması hedeflendiği vurgulandı. Ayrıca sektörel analiz ve raporların hazırlanarak yerel ve ulusal politikaların üretilmesi planlanan toplantının Şubat 2023 tarihinde yapılacağı açıklandı. Toplantı tarihine ilişkin net açıklamanın önümüzdeki günlerde duyurulması bekleniyor.