AFAD 10 bin lira deprem yardımı yattı mı, ödemeler ne zaman yatacak?

Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası hane başı destek ödemeleri devam ediyor.
AFAD 10 bin lira deprem yardımı yattı mı, ödemeler ne zaman yatacak?

AFAD 10 bin lira deprem yardımı yattı mı, ödemeler ne zaman yatacak? Türkiye'de Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası hane başı destek ödemeleri devam ediyor. Bu doğrultuda 10 bin lira tutarında gerçekleştirilen bu yardımdan da faydalanmak isteyen vatandaşların başvuru şartları ve ekranları sorgulanırken bu süreçte destek ödemelerinin de yatıp yatmadığı araştırılmaya başlandı.

AFAD 6 Şubat tarihinde Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen deprem sonrası 11 şehirde gerçekleşen enkaz sonrası destek ödemelerinin yapılacağını açıklamıştı. Bu ödemelerin de hesaplara aktarılmaya başladığı ifade edilirken detaylar da her zaman olduğu gibi usakgundem.com adresinde yer ediniyor.

Yapılan yazılı açıklamalar da Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen 7.7 ve 7.6 büyüklüğünde ki iki deprem sonrasında konutları hasar gören kişilere 10 bin lira tutarında "Hane Başı Destek Ödemeleri" yapılmaya başlandığı ifade edilirken, "Hasar tespit çalışmaları sahada devam etmekte olup, çalışmalar sonuçlandıkça ödemeler yapılmaktadır.

Ödemeler; AFAD, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Nüfus ve Vatandaşlık İşleri Genel Müdürlüğü, Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü iş birliği ile kesinleşmemiş hasar tespit verileri üzerinden alınan ikametgah verileri dikkate alınarak gerçekleştirilmiştir. Şu ana kadar da 337 bin 933 hanede hasar tespit çalışmaları tamamlanmış olup ödemelere başlanmıştır.

Ödemeler için e-Devlet'ten başvuru şartı aranmamaktadır. Hane Başı Destek Ödemeleri Ziraat Bankası'nda hesabı bulunan vatandaşlarımızın doğrudan hesabına, hesabı bulunmayan vatandaşlarımızın ise TC kimlik numaralarına yapılmaktadır." denildi.

Yapılan bu açıklamalar sonrasında ise hane başı destek ödeme sonuçlarını sorgulamak için de e-devlet üzerinden sorgulama işlemi yapabilirsiniz.