Ada Parsel Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

Ada parsel sorgusu yapmak isteyen vatandaşların TKGM resmi internet adresinden parsel sorgulama linkine girdikten sonra, istenilen parsel bilgilerini girmesi gerekiyor.
Ada Parsel Sorgulama Nereden, Nasıl Yapılır?

. Ada parsel sorgulaması yapılırken, il, ilçe, mahalle, köy ve ada gibi bilgilerin hepsinin eksiksiz bir şekilde girilmesi gerekiyor. TKGM açılımı Tapu ve Kadastro Genel Müdürlüğü’dür. Dilerseniz sorgulama yapmak için diz üstü bilgisayar, laptop hatta akıllı telefonunuzu bile kullanabilirsiniz. Sorgulama yapmanız halinde parsel konumu, tapu alanı ve pafta bilgileri gibi bilgilere anında erişim sağlayabiliyorsunuz.

MEGSİS ile Ada Parsel Sorgulama Nasıl Yapılır?

MEGSİS ile ada parsel sorgulaması yapılması sırasında kadastro müdürlüklerinde bulunan taşınmazlara ilişkin teknik veriler ile tapu bilgileri eşleştirilmektedir. Bu uygulama ile birlikte uluslar arası standartlarda harita servisleri aracılığıyla bilgilere ihtiyaç duyan vatandaşlara sunum yapılır. Kurumlar ve belediyeler de ada parsel bilgilerine bu sistem sayesinde ulaşmış olurlar.

MEGSİS Nedir?

MEGSİS vatandaşların internet üzerinden ve bulundukları yerden kendi parsellerinin ya da satın almayı düşündükleri parsellerin yerini görmelerini sağlayan bir uygulamadır. MEGSİS açılımı Mekansal Gayrimenkul Sistemi’dir. Bu sistem sayesinde arzu edilen bilgilere ulaşılması oldukça kolay bir hale gelmiştir. Pafta bilgilerinden, parsel konumuna ve diğer pafta bilgilerine kadar bütün verilere ulaşmak artık çok kolaydır.

E Devlet Üzerinden Ada Parsel Sorgulama Yapılır mı?

E devlet ile ada parsel sorgulama yapmak mümkündür. E devlet sistemine giriş yapmanız için TC kimlik bilgileriniz ile birlikte şifrenizi kullanmanız gerekir. Henüz şifreniz yoksa, yeni şifre almak için, PTT şubelerini ziyaret edebilirsiniz. Kapalı zarf içinde ilk defa şifre alma bedeli 2 TL’dir. Ödemenizi yapıp şifrenizi aldıktan sonra sisteme giriş yapıp ada parsel sorgulamasını yapabilirsiniz. Şifrenizi bilmiyorsanız diğer giriş yöntemlerinden faydalanarak da şifrenizi doğrudan girmeden sisteme giriş yapmanız mümkündür. E devletin sunduğu bu servisler ilk ve tek coğrafi servis olma özelliği ile ön plana çıkmaktadır. Bu uygulama ile birlikte kentsel dönüşüm, alt yapı hizmetleri ve planlama gibi konularda hizmet sunulmuş  olur.