ABD'li dev banka ezber bozdu! Dolar kuru 30 TL altına düşecek!

ABD’li banka Wells Fargo tarafından Türk lirası hakkında dikkat çeken bir değerlendirme yapıldı. Dev banka dolar kurunun 30 TL altına gerileceğini iddia etti.
ABD'li dev banka ezber bozdu! Dolar kuru 30 TL altına düşecek!

Türk lirasının dolar karşısındaki pozisyonu hakkında en çarpıcı değerlendirme ABD’den geldi. Türkiye’nin ekonomi yönetiminin bile tahmin etmeyeceği iyimserliği açıklayan ABD’li banka Wells Fargo dolar kurunda en kötü senaryonun görüldüğünü ve Türk lirasının artık değer kazanmaya başlayacağını belirtti. Wells Fargo tarafından yayınlanan son raporda dolar kuruna ilişkin tahminlere yer verildi.

TÜRKİYE EKONOMİSİNE ÖVGÜ!

Merkez Bankası’nın para politikasına dikkat çeken Wells Fargo’nun analizinde, “Merkez Bankası sıkılaştırma döngüsünün başlangıcından bugüne kadar piyasa katılımcıları Türk varlıklarına olumlu tepki verdiler. Bu süreçte Türkiye’nin risk primi de hızlı bir şekilde düştü. Yerel seçimler öncesinde bir belirsizlik vardı ve bu belirsizlikten dolayı Türkiye’de iç piyasada dolara yönelme davranışı görüldü. Ancak geçmiş yerel seçimlerde yaşanan ekonomik savrulma koşulları bu yerel seçim sonrasında gözlemlenmedi.” ifadelerine yer verildi.

Türkiye ekonomisinin iyi bir yörüngede oluğu kaydedilen raporda şöyle denildi:

“Merkez Bankası’nın para politikaları herhangi bir müdahale ile değişmezse ve Türkiye’nin demokratik sistemine herhangi bir müdahalede bulunulmazsa Türk lirası güçlenecektir. Türk lirası için en kötü senaryo geride kalmış ve dolar kuru 2024 yılında zirve fiyatı görmüştür. Türk lirasına olan güvenin artmaya başladığına ve bunun da böyle devam edeceğine inanıyoruz. Lakin ara sıra dalgalanmaların hala Türk lirası üzerinde olumsuz bir etki bırakabileceği unutulmamalıdır.”

DOLAR KURU TAHMİNİ!

Wells Fargo dolar kuru için de çarpıcı bir fiyat tahmininde bulunarak, “Büyük siyasi krizler yaşanmaz ve Merkez Bankası’nın sıkı para politikası aynı sıkılıkta devam ederse Türk lirası dalgalansa bile bu oynaklık geçici olacaktır. Dolar kurunda Türk lirası lehine 2025 yılının üçüncü çeyreğinin sonuna kadar güçlü bir duruş ortaya koyacaktır. Dolar kurunda artık zirve görüldü. Kademe kademe dolar kurunda dalgalı düşüşler göreceğiz. 2025 yılının ortalarında dolar kuru 30 TL’nin altına gerileyecek.” iddiasında bulunuldu.

Not: Burada yer alan değerlendirmeler yatırım kapsamında değildir. Haberimizde kesinlikle yatırım tavsiyesi verilmemiştir.