97 proje 1 milyon 23 bin TL hibe desteği

Kırsal Kalkınma Destekleri Kapsamında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi programı kapsamında proje hibe desteği almayı hak kazanan çiftçilere çekleri düzenlenen törenle verildi.
97 proje 1 milyon 23 bin TL hibe desteği

Program kapsamında 97 projenin hibe desteği almaya hak kazandığını ifade eden Vali Funda Kocabıyık, “2019 Yılı 15. Etapta, Kırsal Kalkınma Destekleri kapsamında İl Müdürlüğümüze ait hibe desteği almaya 97 proje hak kazanmıştır. Böylelikle tarımsal su kaynaklarını korumak amacıyla 3834 dekar alan basınçlı sulama sistemleri ile sulanarak en başta su kaynaklarının etkili bir şekilde kullanılması sağlanacaktır. Program kapsamında hibeye esas mal alım tutarı 2 milyon 47 bin TL, verilecek hibe tutarı ise 1 milyon 23 bin TL olarak Bakanlık tarafından belirlenmiştir. Yapılan bu desteklerle tarımda suyun etkin ve verimli bir şekilde kullanımının önü açılmıştır. Bununla beraber üretimde kalite ve ürün miktarında da artışın olması temennisiyle, yapılan desteklerin çiftçilerimizin tarımsal faaliyetlerine ve tarımsal üretimimize katkı sağlamasını diliyorum” dedi.

Konuşmaların ardından hibe desteği almaya hak kazanan çiftçilere hazırlanan sembolik hibe çekleri Vali Funda Kocabıyık ve Belediye Başkanı Mehmet Çakın tarafından verildi.