847.000 TL'ye Toyota Corolla! Sınırlı sayıda araç, yetişen kapacak!

Sıfır kilometre otomobil satın alma planı yapanlar için Toyota Corolla’nın en ucuz hale geldi. Toyota Corolla için sınırlı sayıda müşteriye 847.000 TL’den satışla başladı.
847.000 TL'ye Toyota Corolla! Sınırlı sayıda araç, yetişen kapacak!

Türkiye’de sıfır kilometre otomobil piyasasında ortaya çıkan fiyatlar otomobil sahibi olmak isteyenlerin gözlerini korkutacak seviyeye ulaştı. Bundan dolayı sıfır araba alacak olan kişiler kendilerine ucuz fiyat imkanı sağlayacak fırsatları değerlendirmeye almak istiyorlar. Sıfır kilometre otomobil satın alırken bazı kişiler için ucuz fiyat imkanı halen daha bulunuyor. Ancak bu imkanın çok özel koşulları olduğu ve herkes tarafından kullanılamayacağının bilinmesi gerekiyor.

SIFIR KİLOMETREDE UCUZ FİYAT!

Sıfır kilometre otomobil satın alırken ucuz fiyat imkanının elde edilmesinin yolları merak ediliyor. Bunun tek bir çıkar yolu bulunuyor. O da devletin sağladığı ÖTV muafiyeti hakkını kullanmak oluyor. Elbette bu hak herkesin yararlanabileceği bir hak değil. Bu hakkın kullanılması için çok özel koşullar isteniyor. Bu koşullar sağlanmadan ne yapılırsa yapılsın ÖTV muafiyeti hakkı elde edilemiyor.

ÖTV muafiyeti hakkı devlet tarafından sadece yüzde 90 ve üzerinde engeli olan vatandaşlara veriliyor. Bu engellilik durumunun sağlık raporu ile belgelenmesi gerekiyor. Bu sağlandıktan sonra herhangi bir otomobil bayisine gidilerek sıfır kilometre otomobil satın alınıyor ve bu otomobil satın alımında ÖTV ödemesi yapılmıyor. ÖTV’siz fiyat üzerinden satış işlemi tamamlanıyor.

Satış işleminin tamamlanmasının ardından kişiler bu aldıkları otomobilleri 5 yıl boyunca satamıyorlar. Aslında bir kısıtlama uygulanmıyor. İstenildiği gibi satış yapılabilir. Ancak 5 yıl içerisinde satış yapılırsa devlet o araç alınırken muaf tutulan ÖTV’yi vatandaştan talep ediyor. Bu da neredeyse otomobili satın aldıkları tutar kadar olduğu için kimsenin aklına 5 yıllık süre dolmadan bu araçları satmak gelmiyor.

TOYOTA COROLLA ÖTV’SİZ FİYATI!

Dünyanın en çok satan otomobil modeli olan Toyota Corolla ÖTV’siz olarak satın alınabiliyor. ÖTV muafiyeti hakkı olanlar bu aracın satış fiyatı olan 1.346.500 TL yerine 847.000 TL ödeme yaparak bu aracı satın alıyorlar. Toyota Corolla için açıklanan bu ÖTV’siz fiyat taşıt kredisi desteği ile de ödenebiliyor. Bu durumda sıfır kilometre Toyota Corolla sahibi olmak çok daha kolay bir hale geliyor.