81 ilde fiyatlar değişti! Aracının deposunu dolduracaklar dikkat dev indirim açıklandı

Türkiye'de araç sahiplerini yakından ilgilendiren gelişmeler duyurulmaya devam ediyor.
81 ilde fiyatlar değişti! Aracının deposunu dolduracaklar dikkat dev indirim açıklandı

81 ilde fiyatlar değişti! Aracının deposunu dolduracaklar dikkat dev indirim açıklandı - Türkiye'de araç sahiplerini yakından ilgilendiren gelişmeler duyurulmaya devam ediyor. Bu doğrultuda dün ilk olarak Uşak Gündem'in duyurduğu akaryakıt fiyatlarına gelecek indirim bugün güncellenerek yeni fiyatıyla resmen açıklandı. Bu doğrultuda motorinin litre fiyatlarına gece yarısından itibaren 71 kuruşluk indirim geleceği ifade edildi.

81 ilde tüm fiyatların değiştiği belirtilirken bu süreçte aracının da deposunu dolduracak kişiler için dev indirimler duyurulmaya devam ediyor. Motorinin litresine bu gece yarısından itibaren 71 kuruşluk indirim geleceği ifade edildi. Benzinin litre fiyatlarında herhangi bir değişiklik beklenmezken akaryakıt pompa fiyatlarına göre de güncel rakamlar netleşti.

AKARYAKIT FİYATLARI 14 MART 2023

Türkiye'de 14 Mart itibariyle güncel akaryakıt fiyatları da belli oldu. İşte liste:

İstanbul'da motorin litre fiyatı 21,59 liradan satılıyor.

Benzinin litresi ise ortalama 20,48 liradan satılıyor.

UŞAK'TA AKARYAKIT FİYATLARI

Uşak'ta motorinin litre fiyatı 22,24 liradan satılıyor.

Uşak'ta benzinin litresi de 20,92 TL'den satılıyor.

AKARYAKIT FİYATLARI NASIL HESAPLANIYOR?

Türkiye'de benzin ve motorin fiyatları hesaplamalarında uygulanan formül şu şekilde: Gümrüksüz rafineri fiyatına EPDK payı ve ÖTV eklenerek KDV hariç Rafineri satış fiyatı bulunuyor.

Gümrüksüz Rafineri Fiyatı hesaplanırken ise, Akdeniz-İtalyan piyasasında yayınlanan günlük CIF Akdeniz ürün fiyatları ve günlük Dolar kuru takip edilerek, belli bir fiyat değişim farkında gümrüksüz rafineri tavan satış fiyatı elde ediliyor.