81 il için son dakika! Karar gece yarısı Meclis’ten geçti vatandaşa büyük sürpriz

81 ili yakından ilgilendiren önemli bir gelişme yaşandı. Aktarılan son habere göre kararın gece yarısı Meclis'ten geçtiği öğrenildi. Milyonlara büyük sürprizin detayları haberimizde!
81 il için son dakika! Karar gece yarısı Meclis’ten geçti vatandaşa büyük sürpriz

Aktarılan son dakika haberine göre son dönemlerde pek çok kişinin şikayet ettiği fahiş fiyat ve stokçuluk için hükümet ilk adımı attı. Buna göre torbaya yasanın dün gece yarısı Meclis’ten geçtiği öğrenildi.

Fahiş fiyat ve stokçuluk cezaların artırılmasını içeren kanun teklifinin dün gece yarısı TBMM’de kabul edildiği öğrenildi. Türk Ticaret Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi TBMM’de kabul edilerek yasalaştı. Vatandaşlar, konuya ilişkin gelişmeleri yakından merak etmeye başladı.

TİCARET BAKANLIĞI’NDAN AÇIKLAMA GELDİ

TBMM’de kabul edilen fahiş fiyat ve perakendeciler için ticaret Bakanı Ömer Bolat tarafından açıklama geldi. Bolat, yaptığı açıklamasında mücadelenin süreceğini net bir şekilde ifade etti. Kararın kabul edilmesinden sonra sosyal medya hesabı üzerinden açıklama yapan Bolat, şunları söyledi:

“Görüşmeler süresince özverili bir şekilde çalışmalarını sürdüren Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu üyeleri, Milletvekillerimiz ve Bakanlık Bürokratlarımıza hassaten teşekkürlerimi sunuyorum”

DETAYLAR BELLİ OLDU

Fahiş fiyat ve stokçuluğa ilişkin detaylar netlik kazandı. Buna göre alınan kararlar şu şekilde:

İlk olarak hükümetin koyduğu kararlara uygulamayan işletmelerin tamamına en az 100 bin TL en fazla 1 milyon TL tutarında para cezası kesilecek.

Piyasada darlık yaratacak ve piyasasının dengesini bozacak şekilde faaliyet yapan işletmeler 1 milyon TL ile 12 milyon TL arasında para cezasına çarptırılacak.

Diğer yandan Ticaret Bakanlığı 1 yıl içerisinde en az 3 defa para cezası alan işletmeleri, tedarikçileri ve perakendecilerin iş yerlerini 6 gün boyunca kapatabilecek. Para cezaları, işletmelerin büyüklüğüne göre 1 milyar TL’ye kadar çıkabilecek.