76 TL birden zam geldi! Sigara ve alkole ŞOK ZAMLAR 1 şişesi 1.076 TL oldu duyan TÖVBE edecek

Zam yağmuru tüm hızı ile devam ederken alkollü içecekler ve sigaraya yeni zamlar peş peşe açıklandı. 76 TL birden zam yapıldı artık duyan tövbe edecek şişesi 1.076 TL oldu.
76 TL birden zam geldi! Sigara ve alkole ŞOK ZAMLAR 1 şişesi 1.076 TL oldu duyan TÖVBE edecek

76 TL birden zam geldi! Sigara ve alkole ŞOK ZAMLAR 1 şişesi 1.076 TL oldu duyan TÖVBE edecek - Enflasyon ve döviz kurunda yaşanan yükseliş pek çok ürün ve hizmette zam yağmuru yaşanmasına neden olurken fiyatı en çok zamlanan ürünlerin başında sigara ve alkollü içecekler yer almıştı.

Yılbaşında yapılan ÖTV düzenlemesi ve vergi düzenlemeleri nedeniyle zaten fiyatı rekor oranda artan sigara ve alkollü içeceklere yeni zam haberi peş peşe geldi. Nisan ayı itibari ile peş peşe pek çok grupta sigaraya zam haberi gelirken Nisan ayı bitmeden bu seferde alkollü içeceklere yeni zam haberleri geldi.

ALKOLE ZAM! ALKOLLÜ İÇECEKLER ZAMMI SON DAKİKA NİSAN 2024 35 LİK KÜÇÜK BÜYÜK 70'LİK RAKI VE ŞARAP FİYATLARI NE KADAR, KAÇ TL OLDU?

Sigaraya gelen peş peşe zamlarından ardından nisan ayında alkol gruplarına da zam geldi. Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar, rakı ve şarap fiyatlarına zam geldiğini açıkladı. Dündar, sosyal medya hesabından 2 şarap grubuna yüzde 7 ile yüzde 10 arasında zam yapıldığını paylaştı.

Dündar, "Kavaklıdere ve Doluca şarap guruplarına yüzde 7 ile yüzde 10 arasında zam geldi hayırlı olsun" ifadelerini kullandı.

Şarabın yanı sıra rakı fiyatlarına da zam geldi. Dündar, rakı zammının pazartesi gününden (29 Nisan) itibaren geçerli olacağını belirtti.

Dündar'ın paylaştığına göre bir rakı grubunda fiyatlar şöyle oldu: "35cl 445, 50 cl 599, 70 cl 775, 100 cl 1075 TL..."

zamli-liste-aciklama.jpg

Rakı zammı hakkında da açıklama yapan Tekel Bayileri Yardımlaşma Derneği (TBYD) Başkanı Erol Dündar geçişin gerçekleştiğini ifade ederek zammın 76 TL olarak gerçekleştiğini ifade etti. Zamlı fiyatlarla satış başlarken vatandaş ise gelen zamlara tepki gösterdi.