750.000 TL konut kredisinin aylık taksiti! Akbank, ING Bank, İş Bankası maliyet hesaplamaları!

Ev sahibi olmak isteyenlerin konut kredisi maliyetlerine yönelik araştırmaları sürüyor. Akbank, İş Bankası ve ING Bank konut kredisi faizini yüzde kaç olarak uyguluyorlar?
750.000 TL konut kredisinin aylık taksiti! Akbank, ING Bank, İş Bankası maliyet hesaplamaları!

Ev sahibi olmanın son dönemlerde önemi oldukça fazla arttı. İnsanlar yeni bir ev satın alarak kiracılık gibi büyük bir sıkıntıdan kurtulmak istiyorlar. Bazıları ise yatırım yapmak amacıyla konut satın alıyorlar. Her iki seçenekte de konut kredisine dair büyük bir gereksinim duyuluyor. Konut kredisi çekecek olanlar ise kredi faizlerini oldukça kapsamlı bir şekilde araştırmak durumundalar. Özellikle de diğer bankalara kıyasla uygun faiz ile konut kredisi veren bankalar ev satın alacakların radarlarına takılıyorlar.

KONUT FİYATLARI AVANTAJ VERMEYE BAŞLADI

Konut satın almak isteyenler konut fiyatlarını araştırdıklarında son dönemlerde ciddi fırsatlar görmeye başladılar. Konut fiyatları maliyet baskısı ile son 2 yıldır sürekli artıyordu. Bu fiyat artışları durulmadı ancak bir başka görüntü ortaya çıktı. Kredi imkanları daralınca konut satışları durdu. Bu satışlar durunca sektör konut satarak projelerde dönüşümü sağlayamadılar. Bundan dolayı da nakit sıkışıklığı içerisine düşen inşaat firmaları konutları biraz daha uygun fiyatla satışa çıkarmaya başladılar. Bu fırsat konutlarını bulabilmek için ise kapsamlı bir araştırma yapılması gerekiyor.

KONUT KREDİSİ FAİZLERİNDE SON DURUM!

Konut kredisi çekecek olanlar faiz araştırması yaptıklarında direkt olarak kamu bankalarından özel bankalara kayıyorlar. Bazı özel bankalar konut kredisi faizlerinde piyasaya göre avantajlı faiz oranları uyguluyorlar. En düşük faizli konut kredisini Akbank verirken İş Bankası ile ING Bank da piyasa ortalaması ile kıyaslama yapıldığında makul faiz oranı uyguluyorlar.

ING BANK 750.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

ing.jpg

ING Bank'tan 120 ay vadeli 750.000 TL konut kredisi çekenler bankaya aylık 27.321 TL kredi taksiti ödüyorlar. Banka aylık yüzde 3,59 oranında faiz ile konut kredisi veriyor.

İŞ BANKASI 750.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

is-bankasi.jpg

İş Bankası müşterileri aylık yüzde 3,15 oranında faiz ile konut kredisi çekebiliyorlar. 120 ay vadeli 750.000 TL konut kredisinin taksiti bu bankada 24.210 TL olarak hesaplanıyor.

AKBANK 750.000 TL KONUT KREDİSİ MALİYET HESAPLAMASI

akbank.jpg

Akbank 120 ay vadeli 750.000 TL konut kredisini aylık 22.752 TL taksitle veriyor. Akbank'ın konut kredisi faiz oranı yüzde 2,94 olarak açıklandı.