670.000 TL'si olana sıfır kilometre SUV! Dacia Duster özel fiyatla satışa çıktı!

Sıfır kilometre otomobil satın alacaklar için özel fiyatlar açıklandı. Sadece 670.000 TL ödeme yaparak Dacia Duster model sıfır kilometre araç sahibi olunabiliyor.
670.000 TL'si olana sıfır kilometre SUV! Dacia Duster özel fiyatla satışa çıktı!

Türkiye’de otomobil sahibi olmanın maliyetine dair her geçen gün yeni bir gelişme yaşanıyor. Araç fiyatları vatandaşın alım gücünün ötesine geçerken insanlar daha uygun fiyatla sıfır kilometre otomobil sahibi olmanın yollarını zorluyorlar. Bu çerçevede de bazı imkanlar bulunuyor. Özel satışlar yapılırken bu özel satışlar özel fiyatlarla müşterilere sunuluyor. Dacia Duster için de böyle bir özel fiyat açıklandı.

ÖTV’SİZ DACİA DUSTER!

ÖTV muafiyeti ile gerçekleştirilen sıfır kilometre otomobil satışlarında önemli indirimler uygulanmış oluyor. Otomobil fiyatlarında yaklaşık yüzde 40 seviyelerinde indirim sağlanıyor. Bu yolla sıfır kilometre Dacia Duster satın alacaklar için özel fiyat açıklandı. Güncel fiyat listesine göre Dacia Duster model SUV aracın başlangıç modeli 1.177.900 TL’ye satılıyor. Bu fiyatın içerisinde ÖTV maliyeti de bulunuyor. ÖTV muafiyeti uygulandığında ise bu ÖTV maliyeti tamamen çıkarılıyor. Böylece aracın fiyatı 670.000 TL’ye düşüyor. ÖTV muafiyeti hakkı olanlar sadece 670.000 TL ödeme yaparak sıfır kilometre Dacia Duster sahibi oluyorlar.

ÖTV MUAFİYETİ KİMLERE, NASIL VERİLİYOR?

ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın almak oldukça kazançlı bir durum oluyor. Bundan dolayı da herkes bu imkanın kimlere verildiğini araştırıyor. Genel olarak herkesin ÖTV muafiyeti hakkının olması gibi bir durum yok. Bunun için devlet özel koşullar talep ederek bu hakkı veriyor.

ÖTV muafiyeti hakkını elde edebilmek için kişinin yüzde 90 ve üzerinden engelli olması gerekiyor. Bu durumda olan kişiler eğer durumlarını sağlık raporu ile belgeyebiliyorlar ise onlara ÖTV muafiyeti hakkı veriliyor. Bu şekilde sıfır kilometre otomobil sahibi olurken ÖTV dahil fiyatı 1.591.200 TL’yi aşmayan araçlarda ÖTV muafiyeti hakkı kullanılıyor.

Öte yandan ÖTV muafiyeti ile sıfır kilometre otomobil satın alındığında bunun rant kapısı olması da engelleniyor. Bu araçları alanlar hemen satmak isterlerse devlet muaf tuttuğu ÖTV’yi vatandaştan talep ediyor. Bu uygulama araç aldıktan sonra 5 yıl için de geçerli oluyor. 5 yıllık süre dolduktan sonra araç istenildiği gibi satılabilir ve bir yeni araç daha ÖTV muafiyeti ile satın alınabilir.