65 Yaş üstü olanlar dikkat! 4 bin 336 TL hesabınıza yatmış olabilir!

Memur ve emekli maaşlarına gelen zammın ardından birçok devlet desteği tutarına da zam uygulaması yapılırken evde bakım maaşı detayları merak konusu oldu.
65 Yaş üstü olanlar dikkat! 4 bin 336 TL hesabınıza yatmış olabilir!

Devlet tarafından 2023 yılında da ihtiyaç sahibi vatandaşlara birçok destek ödemesi verilmeye devam ederken en çok dikkat çeken destek ödemelerinden birisi de evde bakım maaşı oldu. 2023 evde bakım maaşının detayları vatandaşlar tarafından oldukça merak edilirken arama motorlarında en çok araştırılan konular arasında yerini aldı. 2023 Evde bakım maaşı ile ilgili detaylar açıklandı. 

Memur ve emekli maaşlarına gelen zammın ardından birçok devlet desteği tutarına da zam uygulaması yapılırken evde bakım maaşı detayları merak konusu oldu. Başvuru şartlarını karşılayan kişilere sağlanan evde bakım maaşı kimlere verilir? Evde bakım maaşı ne kadar?

2023 EVDE BAKIM MAAŞI NE KADAR?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan birçok destek ödemesine başvurular vatandaşlar tarafından hala devam ederken ihtiyaç sahiplerine ödemeler yapılmaya devam ediyor. 2023 emekli ve memur maaşı zammının ardından birçok destek ödemesinde de fiyat arttırımı yapılırken evde bakım maaşının ne kadar olduğu merak edildi. Peki 2023 evde bakım maaşı ne kadar? Evde bakım maaşı başvuruları nasıl yapılır? İşte detaylar...

Evde bakım maaşı 2022 yılında 3 bin 336 TL olurken 2023 yılı içerisinde yapılan arttırım ile  4 bin 336 TL'ye yükseldi. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından sağlanan destek ödemelerinden birisi de evde bakım maaşı olurken destek ödemelerine kimlerin başvuruda bulunabildiği gibi detaylar oldukça dikkat çekti. 

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURUSU İÇİN GEREKLİ BELGELER

Evde bakım maaşından yararlanmak isteyen vatandaşlar başvurularını gerçekleştirirken gerekli evrakların olup olmadığını merak etmektedir. Evde bakım maaşı için gerekli evraklar şu şekilde listelenebilir;

  • Evde bakıma muhtaç kişi ve bakıcının kimlik fotokopileri
  • Devlet Hastanesi tarafından verilen ağır engelli raporu
  • Evde bakıma muhtaç kişinin iki adet vesikalık resmi
  • Evde bakıma muhtaç kişinin varsa vasi atanması için mahkeme raporu

EVDE BAKIM MAAŞI BAŞVURU ŞARTLARI

Evde bakım maaşı alabilmek için bir takım başvuru şartları bulunmkatadır. Kişinin bu şartları yerine getirmesi durumunda evde bakım maaşından yararlanabilmektedir. İşte evde bakım maaşı başvuru şartları;

  • Engelli Sağlık Kurulu Raporlarında kişinin engel oranının %50 ve üzeri olması, ağır engelli kısmında EVET ibaresinin verilmiş olması gerekmektedir.
  • Engelli kişinin hayatını idame ettirebilmesi için (beslenme, temizlik, giyinmek, merdiven inip çıkmak vb.) başkasının yardımına ve bakımına muhtaç olması gerekmektedir.
  • Gelir kriterlerinin, kendilerine ait veya bakmakla yükümlü olunan birey sayısına göre kendisine düşen ortalama aylık gelir tutarının, bir aylık net asgari ücret tutarının 2/3’ünden daha az olduğunun tespiti gerekmektedir.

Evde bakım maaşından yararlanmak için başvurular e-Devlet, C Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ya da ilçe müdürlüklerine yapılabilmektedir.