60 gün içinde başvuru yapan 18-55 yaş arasına 6.667 TL devlet ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı, ihtiyaç sahibi vatandaşların yanında olmaya devam ediyor. Aktarılan son habere göre 60 gün içinde başvuru yapan 18-55 yaş arası şartları taşıyan vatandaşlara 6.667 TL tutarında ödeme yapılacak.
60 gün içinde başvuru yapan 18-55 yaş arasına 6.667 TL devlet ödemesi yapılacak

Aile Bakanlığı’nın yayımladığı yardım duyurusuna göre belirtilen şartları taşıyanlara işe başlama yardımı yapılacak. 18-55 yaş arasında olup sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıfları tarafından çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşenlere verilecek olan bu yardımda şartlar açıklandı.

Yapılan açıklamada yardımdan kimlerin yararlanabileceği, başvurmak isteyenlerin taşıması gereken şartlar ve ödeme miktarları da ayrı ayrı açıklandı.

18-55 YAŞ ARASINA ÖDENECEK

Aile Bakanlığı Sosyal Yardım Programlarımız başlığı altında yayımlanan detaylarda şunlara yer verildi:

“3294 sayılı Kanun kapsamındaki düzenli sosyal yardım programlarından yararlanan hanelerde ikamet edenler arasından; 18-55 yaş arasında olup Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakıflarınca çalışabilir olarak değerlendirilerek İŞKUR’a bildirilen ve sosyal güvenceli bir işe yerleşen sosyal yardım yararlanıcılarına yönelik nakdi yardımlardır”

2023/07/23/para-iadesi-basladi.jpg

KİMLER YARDIMDAN YARARLANABİLECEK?

Yardımdan kimlerin yararlanabileceği de merak konusu oldu. Aktarılan haberin detaylarına göre İŞKUR tarafından iş görüşmesine yönlendirilen vatandaşlardan sosyal güvenceli işe başlayanların bu ödemeden yararlanabilecekleri ifade edildi.

60 gün detayına dikkat çeken Aile Bakanlığı, “Bütünleşik Sosyal Yardım Bilgi Sistemi üzerinde yapılan incelemede, Sosyal Güvenlik Kurumu kayıtlarında işe başlama bilgisi görülen sosyal yardım yararlanıcıları 60 gün içerisinde faydalanabilmektedir” dedi.

NE KADAR ÖDEME YAPILACAK?

Ödeme miktarlarına ilişkin detaylar da belli oldu. Brüt asgari ücretin 1/3’üne karşılık gelen tutarın ödeneceği açıklandı. Aynı yıl içinde bir defa bu ödemenin yapılacağını ifade eden Aile Bakanlığı 2024 yılı için ödemenin 6.667,50 TL olduğunu açıkladı. Başvuru için hak sahiplerinin kimlik belgesi yeterli olacak. Size en yakın Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfına giderek başvuruda bulunabilirsiniz.