6 milyon sürücüye 30 Mayıs uyarısı geldi! Acilen 15 TL ödeme yapmanız gerekiyor

Trafiğe çıkan yaklaşık olarak 6 milyon sürücüye uyarı yapıldı. Hemen 15 TL yatırmanız gerekiyor. Aksi durumda en az 4 bin TL ödeme yapacaksınız! Ödemeye ilişkin detaylar ve İçişleri Bakanlığı'nın açıklaması haberimizde
6 milyon sürücüye 30 Mayıs uyarısı geldi! Acilen 15 TL ödeme yapmanız gerekiyor

Eski tip ehliyetten yeni tip ehliyete geçmek için artık az bir zaman kaldı. 2 yıl önce yapılan açıklamaya göre eski tip ehliyetlerin en geç 31 Aralık 2024 tarihine kadar yenilenmesi gerekiyor. Aksi durumda eski tip ehliyet kullanmaktan en z 4 bin TL civarında para cezası yiyebilirsiniz.

6 MİLYONDAN FAZLA KİŞİ BAŞVURMADI

Normal şartlarda pandemi döneminde ehliyet yenileme süresi doluyordu. Ancak o dönemde yasaklar ve mesafe kuralı sebebi ile İçişleri Bakanlığı yaptığı açıklamasında ehliyet yenileme süresinin 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzatılacağını açıkladı. O sürenin dolmasına artık 1 yıldan az bir süre kaldı. Son olarak açıklanan rakama göre 6 milyondan fazla kişi ehliyetini yenilemek için henüz başvuruda bulunmadı.

2016’DAN ÖNCE ALINAN EHLİYETLER İÇİN GEÇERLİ

Yapılan açıklamaya göre belirtilen kararın 1 Ocak 2016 tarihinden önce alınan eski tip sürücü belgeleri için geçerli olacak. İçişleri Bakanlığı bu süreyi 31 Aralık 2022 tarihinden 31 Aralık 2024 tarihine kadar uzattı. Son olarak yayımlanan rakamlara göre bugüne kadar 25 milyondan fazla kişi eski tip ehliyetini yeniletmek için Nüfus Müdürlüklerine başvurdu. Ancak 7 milyon 159 bin 176 kişinin hala ehliyetini yenilemek için başvuru yapmadığı ortaya çıktı.

SADECE 15 TL ÖDEYECEKSİNİZ

Eski tip ehliyetini yeniletmek isteyenlerin sadece değerli kağıt ücreti adı altında 15 TL bir ödeme yapması gerekiyor. 31 Aralık 2024 tarihine kadar başvuranlar 15 TL’ye ehliyetlerini yenileyebilecek. Bu sürenin geçilmesi halinde geçersiz ehliyet kullanmaktan en az 4 bin TL ceza ödeyebilirsiniz.

Şu anda ceza miktarı 4.064 TL olarak belirlendi. Ancak her yıl yeniden değerleme oranına göre ceza miktarları artış gösteriyor. 2025 yılında bu durumun cezasının en az 5 bin TL olabileceği öngörülüyor.